Anaheim Ducks nappasi viime yönä äärimmäisen arvokkaan voiton Edmonton Oilersista, joka johti joukkueiden välistä ottelusarjaa lukemin 2-0. 3-0-kuoppaan tippuminen olisi tarkoittanut Ducksin kannalta lähes mahdotonta urakkaa, joten Ducks saa olla kiitollinen viime yön voitostaan.

Ankkalauma oli Oilersia lopulta parempi lukemin 6-3. Se onnistui eritoten ensimmäisessä (3-1) ja viimeisessä erässä (2-0), joiden myötä se oli tuloksellisesti Oilersia parempi joukkue.

Voitostaan Ducks saa kiittää erityisesti yhtä kaveria, Jakob Silfverbergiä. Ruotsalaishyökkääjä nimittäin iski kamppailuun kaksi maalia, minkä lisäksi hän keräsi tililleen yhden syöttöpisteen.

Mies on iskenytkin tämän kevään seitsemään pudotuspeliotteluun komeat kuusi maalia ja yhteensä kahdeksan tehopistettä. Kyse ei ole kuitenkaan mistään sattumasta, sillä Silfverberg on ollut muutoinkin viime vuosien aikana todellinen kevään tehopelaaja.

Silfverberg on nimittäin pelannut viimeisen kolmen kauden aikana yhteensä 30 pudotuspelikamppailua, joissa hän on tehnyt tehot 10+21. Siis 31 tehopistettä 30 otteluun.

Ja kuten monet teistä tietävät, mitataan pelaajan arvo eritoten pudotuspeleissä. Jos asiat siis ynnätään yhteen, on Silfverberg yksi Ducksin tämän hetken tärkeimmistä ja arvokkaimmista pelaajista.

Se ei ole huonosti pelaajalta, jonka cap hit on kauteen 2018-19 saakka 3,75 miljoonaa dollaria.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.