Runkosarjan voittanut Washington Capitals on jälleen kerran täydellisessä ahdingossa Pittsburgh Penguinsin kanssa.

Toisin kuin viime vuonna, Capitals ei ole jäänyt tänä keväänä missään nimessä pelillisesti Penguinsin jalkoihin. Itse asiassa päinvastoin, Capitals on hallinnut ottelutapahtumia, joskin Penguinsin puolustuspelaamiselle on niin ikään nostettava hattua.

Ongelmana on kuitenkin kolme asiaa: maalinteko, maalivahtipeli ja onni.

Toisin sanoen Marc-Andre Fleury on monien yllätykseksi, ainakin toistaiseksi, syönyt Braden Holtbyn elävältä ja lisäksi hyvän maalivahdin tukena ovat olleet ne kaikkein tärkeimmät – tolpat.

Tämä kaikki edellä mainittu oli erityisesti koko ottelun sanoma joukkueiden toisessa kohtaamisessa. Capitals vei avauserän laukaukset nimiinsä lukemin 16-5, ja jatkoi myös toisessa erässä siitä, mihin oli ensimmäisessä jäänyt, mutta kiekkoa ei vain yksinkertaisesti saatu toimitettua maaliin.

Ja kuten niin usein käy, kun et itse tee, niin vastustaja tekee. Matt Cullen nimittäin karkasi kaiken kukkuraksi alivoimalla Kevin Shattenkirkilta läpiajoon ja ujutti kiekon Holtbyn puikoista sisään ajassa 21:15.

Pittsburgh Penguins

@penguins
Block the shot, skate around the D, score shorthanded...

Alright, Cullen. We see you.

Vajaata minuuttia myöhemmin täysin yksin maalin läheisyyteen unohdettu Matt Niskanen sai kuitenkin ladata poikittaissyötöstä, saman erikoistilanteen aikana, isäntien tasoituksen.

NHL

@NHL
Ovi's been handing out some pointers to Matt Niskanen. #StanleyCup #PITvsWSH

Toisen erän puolivälin jälkeiset hetket koituivatkin sitten lopulta Capitalsin turmaksi. Ensiksi Phil Kessel iski Sidney Crosbyn huikeasta esityöstä ajassa 33:04 ja reippaat kolme minuuttia myöhemmin Holtbyn selän taakse painui kiekko Jake Guentzelin toimesta, mikä olisi ehdottomasti täytynyt pystyä pysäyttämään; täysin Capitals-vahdin maali.

Brady Trettenero

@BradyTrett
Pure skill from Sidney Crosby sets up Phil Kessel

NHL

@NHL
Your #StanleyCup Playoffs leader for goals, @jakenbake20. #PITvsWSH

Crosbyn syöttäessä myös Guentzelin osuman, nousi hän Penguinsin sisäisen pudotuspelihistorian kaikkien aikojen toiseksi tehokkaimmaksi pelaajaksi, ohi seuralegenda Jaromir Jagrin. Nyt edellä on enää vain Penguinsin omistava Mario Lemieux.

1. Mario Lemieux, 107 ottelua – 76+96=172
  2. Sidney Crosby, 131 ottelua – 53+95=148
  3. Jaromir Jagr, 149 ottelua – 65+82=147

Toisen erän maalien myötä päätöserään lähdettiin vieraiden 3-1-johtolukemissa ja lisää oli tulossa. Shattenkirk toimitti kiekon puolihuolimattomasti katsomoon, jälleen kerran. Lopulta Phil Kesselin laukaus, joka maalille vaihdetun Philipp Grubauerin olisi rehellisyyden nimissä tullut kopata kiinni, painui saksalaisvahdin haaroista Capitals-maaliin.

Hetkeä myöhemmin Nicklas Bäckström toi kuitenkin vielä uutta toivoa kotijoukkueen leiriin, kaventaen ottelun.

Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin pudotuspelien pistepörssiä johtava Evgeni Malkin osoitti kuitenkin pennsylvanialaisten kontrolloivan peliä, viemällä jälleen vieraat kolmen maalin karkumatkalle.

Malkinin osuman jälkeen Capitalsilla oli useampikin tolppa, mutta lopulta loppulukemat 6-2 iski illan toisella osumallaan Guentzel, tyhjään maaliin. Näin ollen kahden Washingtonissa pelatun ottelun jälkeen voitot ovat Penguinsille 2-0.

Isäntien puolelta ottelun tehokkain pelaaja Bäckströmin ohella oli kaksi syöttöpistettä merkkauttanut Alexander Ovechkin. Penguinsin puolelta vähintään kahden tehopisteen iltaa viettivät Crosby, Malkin, Kessel, Guentzel ja Cullen.

Vieraiden maalilla Fleury venyi kiekon tielle 34 kertaa. Holtbylle torjuntoja kertyi puolestaan 11 ja Grubauerille yhdeksän.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.