NHL-seura Dallas Stars varasi suomalaishyökkääjä Roope Hintzin vuoden 2015 varaustilaisuuden toisella kierroksella.

Hintzin kohdalla ei olla pidetty mitään kiirettä Pohjois-Amerikkaan siirtymisen kanssa. Hän on saanut rauhassa kehittyä Liigassa ja sitä kautta kerätä arvokasta kokemusta kovista miesten peleistä.

20-vuotiaan suomalaisnuorukaisen kehityskäyrä onkin osoittanut koko ajan ylöspäin, mistä kertovat pelkästään myös tehopistelukemat liigakaukaloissa: Ensimmäisellä kaudellaan (2014-15), mikä johti myös NHL-varaukseen, hän teki Ilveksen paidassa 42 otteluun tehot 5+12, seuraavalla kaudella – siirryttyään HIFK:n paitaan – hän teki 33 otteluun pisteet 8+12 ja päättyneen kauden runkosarjassa hän naulasi 44 otteluun tehopisteet 19+11.

Ehkä kaikkein vaikuttavimmat suoritukset Hintziltä nähtiin kuitenkin Liigan pudotuspeleissä, hänen tehtyä 14 otteluun tehot 3+11.

Kaiken kruununa toimi pronssiottelua JYPiä vastaan, sillä HIFK-hyökkääjä pakotti ottelun käytännössä ottaen yksin jatkoerään saakka, tehden otteluun tehot 1+4. Lopulta pronssimitalit ripustettiin kuitenkin jyväskyläläisten kaulaan.

Itse asiassa Hintzin suoritus JYP-ottelussa oli niin mykistävä, että hänestä julkaistiin Dallas Starsin verkkosivuilla oma erikoisjuttunsa, jossa suoritusta ylistettiin. ”Raportissa” käytiin läpi pronssiottelun kulkua ja samalla nostettiin esille se, että Hintz on liittynyt Dallas Starsissa pelaavan Julius Hongan seuraksi Leijonien MM-leiritykseen.

Artikkeli piti sisällään raportit myös 14 muusta Stars-lupauksesta, mutta siinä missä heistä puhuttiin vain muutamalla lauseella, käytettiin Hintzin kauden, ja ennen kaikkea pudotuspelien, kertaamiseen täydet viisi kappaletta.

HS kirjoitti viime vuoden joulukuussa, Hintzin tultua valituksi ensimmäistä kertaa Leijoniin, artikkelin, jossa Hintziä haastateltiin.

Tekstissä nostettiin esille se, että Dallasissa on viime vuodet ikään kuin odoteltu viime vuodet sitä lopullisen läpimurron tapahtumista Liigassa ennen NHL-sopimuksen allekirjoittamista, ja päättyneen kauden perusteella näyttääkin vahvasti siltä, että suomalaista viedään ensi kaudeksi Dallasin suomalaiskatraaseen, johon kuuluvat ainakin vielä tällä hetkellä Julius Honka, Esa Lindell, Kari Lehtonen ja Antti Niemi.

Hintz tunnetaankin kaukaloissa erinomaisena luistelijana, todella älykkäänä ja terävän laukauksen omaavana pelaajana, joka osaa sekä luoda peliä että tehdä maaleja.