NHL Networkin NHL Today -lähetyksessä käytiin lävitse NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen tapahtumia ja tuloksia.

Entinen pelaaja Mike Rupp, joka työskentelee nykyisin asiantuntijana NHL Networkille, nosti Nashville Predatorsin ja Chicago Blackhawksin välistä ottelusarjaa käsiteltäessä esiin yhden nimen ylitse muiden: Pekka Rinteen.

Yli 600 NHL-ottelua omalla urallaan pelannut ”Rupper”, kuten häntä suorissa lähetyksissä kutsutaan, nosti ensimmäisenä esille Rinteen tehopisteet 0+2.

– Hän syötti kaksi maalia ja jätti niillä tehopisteillä valtaosan Chicago Blackhawksin pelaajista taakseen.

Vielä suuremmin hän kiinnitti kuitenkin huomionsa siihen Rinteen päätyöhön, eli kiekkojen koppaamiseen, ja Rupp tarjosi 34-vuotiaalle suomalaisvahdille korkeimmat mahdolliset kehut.

– Hän on tällä hetkellä NHL:n paras maalivahti, Rupper paalutti.

Rinteen mailapelaaminen kerää ylistystä

Kun puhutaan parhaista mailaa käsittelevistä NHL-vahdeista, Pekka Rinteen nimi nousee harvoin esille. Jos suomalaisen otteita on kuitenkin katsonut vaikkapa tämän kevään pudotuspeleissä, on huomattavissa ollut huikea kehitys tällä osa-alueella.

Nykyisellään Rinteen näkeekin hakevan varsin aktiivisesti omassa päässään rännikiekot ja se on johtanut esimerkiksi edellä mainittuihin tehoihin 0+2. Ennen kaikkea vaikutus tennesseeläisten puolustuspelaamiseen on ollut kuitenkin suuri.

Niin ikään entinen NHL-pelaaja ja nykyinen NHL Networkin asiantuntija, 348 ottelua yhteensä seitsemän eri NHL-seuran maalilla torjunut, Kevin Weekes yhtyi Ruppin sanoihin. Hän tosin keskittyi ennen kaikkea ylistämään yhtä Rinteen ominaisuuksista.

– Nashville Predatorsin puolustus on molemmilla alueilla pelattaessa todella vahva ja he myös kykenevät kääntämään nopeasti peliään. Lisäksi PK Subban on tuonut joukkueen alakertaan luisteluvoimaa, joten kiekko saadaan nostettua myös jalalla aiempaa paremmin ylös.

– Kun siihen lisätään Pekka Rinteen loistava mailapelaaminen, se tarkoittaa sitä, että Predators joutuu viettämään äärimmäisen vähän aikaa omassa päässään.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.