Edmonton Oilers ja San Jose Sharks kohtasivat viime yönä kuudennen kerran, jolloin myös Oilersilla oli mahdollisuus varmistaa paikka pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, vaan niitä saatiin odottaa aina toisen erän alkuun. Oilers sai ottelun toiseen erän loistavan alun, sillä se siirtyi välittömästi jo 2-0-johtoon Leon Draisaitlin ja Anton Slepyshevin maaleilla. Maalien välissä oli ainoastaan 56 sekuntia.

Sharks ei onnistunut erän aikana iskemään kiekkoa ohi Cam Talbotin, joten Oilersin 2-0-johdossa siirryttiin ottelun päätöserään. Siellä Sharks onnistui vihdoin, ajassa 52:12, kun Patrick Marleau siirsi Sharksin enää maalin päähän.

Oilers tarjosi hailaumalle vielä erän loppuun ylivoimaa ja samalla mahdollisuutta nousta ottelussa tasoihin. Sharks ei tässä kuitenkaan onnistunut, ja kun Connor McDavid iski kiekon ottelun viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin, Sharksin kesäloma varmistui.

Viime kaudella aina Stanley Cupin finaaleihin yltänyt Sharks joutui näin toteamaan Oilersin paremmaksi voitoin 4-2. Oilersille jatkopaikka oli ensimmäinen sitten kauden 2005-2006, jolloin se eteni Stanley Cup -finaaleihin saakka.

Mitä tekee Joonas Donskoi?

Sharksin putoamisen myötä suomalaishyökkääjä Joonas Donskoin kausi päättyi. Donskoi joutui Oilers-sarjan aikana hakemaan vauhtia myös katsomon puolelta, eikä raahelaisen runkosarjakaan ollut paras mahdollinen.

Donskoista olisi silti iso apu Leijoniin, joka aloittaa MM-kisaurakkansa reilun parin viikon kuluttua. Donskoi sopimus on tosin katkolla, joten mahdolliset jatkosopimusneuvottelut voivat estää hänen kisamatkansa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.