Norris-trophy jaetaan tänäkin vuonna liigan parhaalle puolustajalle. Viime vuonna palkinnon pokkasi Drew Doughty, jolle voitto oli uran ensimmäinen.

Tämän vuoden ehdokkaat paljastettiin tänään, kun Brent Burns, Erik Karlsson sekä Victor Hedman ovat finaalikolmikossa. Kolmikosta Karlssonilta löytyy kaksi voittoa, Burns ja Hedman janoavat vielä ensimmäistään.

Tällä kaudella kyseinen kolmikko oli varsin selvästi liigan kolme parasta puolustajaa – ainakin tehopisteiden valossa. Burns nimittäin iski 76, Hedman 72 ja Karlsson 71 tehopistettä.

Seuraavana pakkien pistepörssissä oli Kevin Shattenkirk, joka latoi puolustajalle erinomaiset 56 (13+43) tehopistettä. Eroa tuli kuitenkin tehopisteiden valossa selvästi aiemmin mainittuun kolmikkoon.

Burnsin otteet olivat kauden mittaan erinomaiset, sillä hän iski muun muassa puolustajalle hurjat 29 maalia. Siinä missä Burns latoi maaleja, Karlsson blokkasi laukauksia. Karlsson nimittäin oli blokkaustilaston toinen, 203 blokilla. Tilasto, jossa häntä ei aikaisempina vuosina ole nähty aivan kärkisijoilla, vaikka viime vuonna blokkeja kertyikin 175.

Karlssonin peli oli kuitenkin monipuolisempaa kuin aikaisempina vuosina, ja siinä samalla hän nakutti jälleen hurjat tehopisteet.

Ja sitten on vielä Hedman, joka oli lähes yksin syy siihen, miksi Tampa Bay Lightning taisteli pudotuspelipaikasta runkosarjan viimeisille kierroksille asti.

Käsittämätön taso, mutta vain yksi voi voittaa

Monien papereissa Burns olisi suosikki palkinnon voittajaksi, mutta niin Karlsson kuin Hedman ovat aidosti mahdollisia voittajia, joten ei pidä yllättyä, mikäli palkinto ojennettaisiinkin länsinaapuriin.

Tämän vuotinen Norris-trophyn voittaja voikin toden totta sanoa olevansa NHL-kauden 2016-2017 paras puolustaja, sillä niin kova taso tämän vuoden kilpailussa on. Aivan joka kausi kun ei tule kolmea puolustajaa, jotka iskevät kauden aikana yli 70 tehopistettä.