New York Rangers vei viime yön viidennen ottelun Montreal Canadiensia vastaan jatkoerän jälkeen lukemin 3-2. Tämän myötä se siirtyi ottelusarjassa 3-2-johtoon, joten Canadiensin kesäloma on enää vain yhden tappion päässä.

Tästäkin huolimatta kaukalossa nähtiin viime yönä erinomainen suomalaissuoritus, kun hyökkääjä Artturi Lehkonen keräsi tililleen tehot 1+1.

Kaiken lisäksi molemmat tehopisteet suomalainen saalisti kamppailun ensimmäisessä erässä, joten Canadiensin ja eritoten suomalaisen startti otteluun oli vahva.

Lehkonen on pelannut kaikissa kevään viidessä ottelussa, joista kahdessa hän on onnistunut pisteiden teossa. Viime yönä sekä sarjan kolmannessa ottelussa.

Näin hän onkin Canadiensin vasta kuudes tulokaspelaaja, joka on onnistunut tekemään (kaudesta 1992-93 lähtien) vähintään kaksi maalia saman pudotuspelisarjan aikana.

StatsCentre

@StatsCentre
Artturi Lehkonen's 1st per. goal vs NYR makes him the 6th #Canadiens rookie since 1992-93 to score at least twice in a single playoff series

Vaikka moni ei välttämättä osaa pitää temppua äärimmäisen kovana, on se sitä silti. Canadiens on nimittäin yksi NHL:n perinteikkäimmistä seuroista, ja se on pelannut kaudesta 1992-93 lähtien yhteensä 27 pudotuspelisarjaa.

Ja näistä ainoastaan kuudessa tulokaspelaaja on tehnyt saman sarjan aikana vähintään kaksi maalia. Ja näistä taasen yksi on Artturi Lehkonen

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.