Carolina Hurricanesin kausi päättyi runkosarjaan, mikä tarkoitti samalla Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kesäloman alkamista.

Tästäkin huolimatta seuran riveissä teutaroi vielä kaksi suomalaista, joista toinen liittyi organisaation vahvuuteen aivan äskettäin. Kyseessä ei kuitenkaan luonnollisesti ole itse Hurricanes, vaan sen farmiseura Charlotte Checkers.

Sen riveissä on pelannut jo hetken aikaa suomalaishyökkääjä Aleksi Saarela, joka sai nyt seuraa viime kesän kakkoskierroksen varauksesta, Janne Kuokkasesta.

Kuokkanen pelasi tällä kaudella ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikan kaukaloissa, kun hän siirtyi Oulun Kärppien A-junioreista legendaarisen OHL-seuran, London Knightsin, riveihin. Ensimmäinen kausi rapakon takana meni kaiken lisäksi hyvin, sillä hän teki 60 runkosarjaotteluun 26 maalia ja yhteensä 62 tehopistettä.

Kaiken muun hyvän lisäksi hän kannatteli joukkueensa ratkaisevaan Game 7:iin ottelusarjassa Erie Ottersia vastaan. Hän nimittäin oli Knightsin pudotuspelien paras pistemies, sillä kevään 14 ottelua tuottivat tehot 10+6.

Otters oli kuitenkin lopulta parempi jatkoerän jälkeen, minkä ansiosta joukkue eteni OHL:n Lännen finaaleihin.

Se kuitenkin avasi Kuokkaselle mahdollisuuden siirtää taitonsa isojen poikien kaukaloihin. Suomalainen nähtäneen kaukalossa jo tulevana yönä, kun Checkers kohtaa AHL:n pudotuspeliottelussa Chicago Wolvesin.