Dallas Starsin niin sanottuna hovitoimittajana työskentelevä Mike Heika näkee Esa Lindellillä jättimäisen tulevaisuuden teksasilaisseurassa.

Lindellille mennyt runkosarja oli enemmän tai vähemmän totuttelua. Oppirahat on makseltava jossain vaiheessa NHL-uraa ja useimmiten se tapahtuu jo ensimetreillä.

Ottaen huomioon se, että Lindell hyppäsi suoraan tulokaskaudellaan joukkueensa ykköspuolustajapariin, muun puolustusosaston nuorentuessa samaan aikaan radikaalisti, hän suoritui urakastaan erinomaisesti. Ensimmäinen kausi piti kokonaisuudessaan suomalaispuolustajan osalta sisällään 73 ottelua ja tehot 6+12.

Ensi kaudeksi odotusarvot ovat Lindellin kohdalla entistä suuremmat. Samaan aikaan joukkueen päävalmentajaksi astelee kokenut Ken Hitchcock. Hänet tunnetaan ”puolustus ensin” -mentaliteetilla menevänä valmentajana ja tässä kohtaa The Dallas Morning Newsin toimittajana työskentelevä Mike Heika näkeekin Lindellin astuvan isoihin saappaisiin.

– Esa Lindellillä on olemassa kaikki ominaisuudet olla vastustajien kirkkaimmat tähdet pimentävä puolustaja ja veikkaisinpa, että Stars tulee käyttämään häntä juurikin siihen tarkoitukseen.

– Matkan varrella on varmasti joitain kasvukipuja, mutta hän on kaveri, jolla on ainesosat pelata vastustajan parhaita pelaajia vastaan läpi ottelun ja silti päättää iltansa tehotilasto plussan puolella.