Dallas Stars jätti odotetusti viime vuodet seuraa luotsanneen Lindy Ruffin ilman jatkosopimusta ja kääntyi uusvanhan päävalmentajan puoleen.

Tuo ”uusvanha” kaveri on Kevin Hitchcock, joka valmensi Dalla Starsin Stanley Cup -voittajaksi keväällä 1999 ja myös seuraavana vuonna finaaleihin saakka.

Yhteensä hänen pestinsä Teksasissa kesti kuusi kautta: pesti käynnistyi kesken kauden ja niin ikään päättyi kesken kauden. Itse asiassa samat sanat pätevät myös hänen viimeisimpään pestiin, siis rooliin St. Louis Bluesin pääkäskijänä, ja hän luotsasikin seuraa vielä tällä kaudella.

Äärimmäisen kokenut Hitchcock on nähnyt valmentajana kaiken mahdollisen. Jotain hänen uskomattoman pitkästä historiastaan NHL:ssä kertookin se, että hän on enää yhden voiton päässä kolmossijasta valmentajien kaikkien aikojen voittotilastossa.

Nyt hän kokee olevansa takaisin kotona.

– Kaikkein eniten olen kaivannut näitä ihmisiä. Rakastan teksasilaisten ihmisten asennetta. Joka kerta, kun olen täällä, minulla tulee näistä ihmisistä tunne, että täällä hommat tapahtuu, Hitchcock paaluttaa Starsin Twitter-tilin mukaan.

Dallasissa ollaan odoteltu, että palaavatko ne 1990-luvulta tutut viikset Hitchcockin mukana takaisin Teksasiin. Valitettavasti vaikuttaisi siltä, että ei.

– Ei, koska ne (viikset) ovat liian harmaat. Harmaa harmaalla ei toimi, Hitchcock viittaa muutoinkin harmaaseen kuontaloonsa.

Eihän sitä kuitenkaan koskaan tiedä, sillä mikäli fanit alkavat vaatimalla vaatia kuuluisa pensseleitä takaisin, saattaa se toteutua – ainakin, mikäli kevät Dallasissa on tätä vuotta pidempi.