NHL:n pudotuspelikevään nollapelillä aloittanut Nashville Predatorsin Pekka Rinne on nyt myös yksi joukkueensa pistemiehistä.

Predators pelaa parhaillaan Chicago Blackhawksia pelattavan ottelusarjan toista ottelua ja vierasjoukkue johtaa ottelua lukemin 2-0.

Tennesseeläisten ensimmäisen osuman iski avauserässä viivalämärillään puolustaja Ryan Ellis, kun ottelu oli ehtinyt vanhentua vain kolme minuuttia ja 44 sekuntia. Tämä oli myös ansaitusti tilanne ensimmäisellä erätauolla, sillä vieraat hallitsivat avauserän tapahtumia.

Heti toisen erän alkajaisiksi Predators tarjoili lisää kylmää suihkua kotijoukkueen ja sen fanien niskaan. Ajassa 22:51 Harry Zolnierczyk karkasi nimittäin läpiajoon ja laittoi kiekon Blackhawks-vahti Corey Crawfordin olkapään kautta ylänurkkaan.

Samalla osuma tiesi sitä, että koko maalin käynnistäjänä toimineelle Pekka Rinteelle kirjattiin hänen NHL-pudotuspelihistoriansa neljäs syöttöpiste, sillä hän toimi osumassa kakkossyöttäjänä.

Syöttöpisteensä ansiosta Rinne jätti NHL:n pudotuspelien pistepörssissä taakseen useat NHL:n supertähdet – siis kenttäpelaajien osalta. Tällaisia ovat esimerkiksi Blackhawks-tähdet Jonathan Toews ja Patrick Kane.

Kaiken kukkuraksi Rinne on nyt myös pudotuspelien tehokkain suomalaispelaaja, yhdessä Mikko Koivun, Mikael Granlundin, Olli Määtän ja Joonas Donskoin kanssa.