Chicago Blackhawks on nyt hakannut päätään 120 minuutin ajan suomalaismuuriin, joka kantaa nimeä Pekka Rinne.

Nashville Predators onnistui monien mielestä mahdottomassa, kun se haki kaksi vierasvoittoa putkeen yhdeltä NHL:n suurimmalta mestarisuosikilta, Blackhawksilta, ja karkasi ottelusarjassa siis 2-0-johtoon.

Ensimmäisessä ottelussa ohittamaton Rinne jatkoi siitä, mihin oli sarjan avauskohtaamisessa jäänyt. Hän nimittäin pysäytti toisessa ottelussa kaikki 30 laukausta ja takasi joukkueelleen tyylipuhtaan 5-0-vierasvoiton.

Mark Harris

@itismarkharris
Pekka Rinne remains to be on one. #Preds

Oman ansiomerkkinsä ansaitsee myös Predatorsin viisikkopuolustus, sillä vaikka Blackhawks saikin luonnollisesti 60 minuutin aikana omat maalipaikkansa, pääasiassa tennesseeläiset onnistuivat pitämään vastustajansa poissa parhaalta maalintekosektorilta.

Rinne pudotuspelien tehokkain suomalainen!

Predatorsilta maalinteon avasi ensimmäisessä erässä puolustaja Ryan Ellis, joka pysäytti kellot aikaan 3:44. Toisessa erässä kotijoukkueen tupaan tuli oikein voimalla lunta lisää, kun ensiksi pikakiituri Harry Zolnierczyk iski läpiajosta 2-0 ja 13 minuutin kohdalla Colton Sissons viimeisteli Rinteen purkukiekolla käynnistämän hyökkäyksen jälkeen 3-0-osuman.

Itse asiassa Rinne, joka toimi jo kakkossyöttäjänä joukkueensa toisessa maalissa, oli lähellä saada myös kolmanteen osumaan syöttöpisteen.

Ja sieltähän se toinen syöttöpiste sitten tulikin: Päätöserässä Predators osui nimittäin jo neljännen kerran, aikaan 53:49, kun Ryan Johansen viimeisteli 4-0-maalin. Filip Forsberg toimi maalissa ykkössyöttäjänä ja suomalaisvahti kakkossyöttäjänä. Syöttönsä myötä Rinne nousi käynnissä olevien pudotuspelien tehokkaimmaksi suomalaispelaajaksi ja hän on tasapisteissä kaksi maalia Washington Capitalsin verkkoon iskeneen Kasperi Kapasen kanssa.

5-0-loppulukemat viimeisteli puolestaan Kevin Fiala, kun Blackhawksin Brent Seabrookin kaksiminuuttista oli jäljellä enää kymmenen sekuntia. Ottelun tehokkain pelaaja, Rinteen ohella, oli tehot 1+2 iskenyt Johansen.

Rinne on tässä kohtaa ottelusarjaa pahasti kaikkien Blackhawks-pelaajien pään sisällä ja etenkin supertähdillä, Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin johdolla, tuntuu olevan todella tuskaista.

Ottelusarja jatkuu maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa, kun Predators pääsee ensimmäistä kertaa näissä pudotuspeleissä kotihalliinsa.