Minnesota Wildin tilanne on tukala, sillä se on tappiolla ensimmäisen kierroksen pudotuspelisarjaa St. Louis Bluesille voitoin 0-2.

Lisää haasteita joukkueelle tuo se, että kaksi seuraavaa ottelua tullaan pelaamaan Bluesin kotihallissa. Toisin sanoen Wild menetti pahimmalla tavalla kotietunsa, häviämällä molemmat kotiottelunsa.

Tilannetta ei auta myöskään se, että joukkueen suomalaishyökkääjä Erik Haula, joka on pelannut pudotuspelit kakkosketjussa yhdessä Mikko Koivun ja Mikael Granlundin kanssa, on mahdollisesti loukkaantunut.

Haulan epäillään loukkaantuneen päätössummerin jälkeisessä kahinassa, kun hän joutui ottamaan mittaa lähes päätä pidemmästä Alex Pietrangelosta. Bluesin kanadalaiskapteeni pudotti suomalaispelurin tappelussa jäähän alakoukullaan, eikä Haulaa nähty joukkueensa välipäivän harjoituksissa.

Minnesota Star-Tribunen arvostettu toimittaja Michael Russo kertookin Haulan pelaamisen olevan epävarmaa ja Wild-leirissä onkin jo pohdittu vaihtoehtoja mahdollisen poissaolon osalta.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
Erik Haula tried to mix it up with Alex Pietrangelo and that didn’t work out very well for him

Se, että Haula olisi loukkaantunut nimenomaan tappelussaan, ei ole kuitenkaan täysin varmaa. Hän nimittäin saattoi kärsiä vammansa, josta ei ole toistaiseksi mitään tietoa, jouduttuaan Blues-peluri Scottie Upshallin voimakkaan taklauksen kohteeksi.

Haula jäi rumasti pimeästä kulmasta tulleen taklauksen jälkeen makaamaan maahan, ja vaikka hän kykeni palaamaan takaisin otteluun, on täysin mahdollista, että loukkaantuminen syntyi kyseisessä tilanteessa.

26-vuotias porilainen ei ole avannut pistesaldoaan vielä tämän kevään pudotuspeleissä, mutta toistaiseksi hän on iskenyt NHL:n pudotuspeleissä uransa aikana 22 otteluun tehot 6+6=12.

Wildin ja Bluesin seuraava kohtaaminen tapahtuu sunnuntai-iltana, kello 22:00, Suomen aikaa.