Toronto Maple Leafsin kokoonpanosta aivan NHL:n runkosarjan lopulla paikan vallanneelle suomalaishyökkääjä Kasperi Kapaselle ottelu Washington Capitalsia vastaan tulee jäämään ikuisesti mieleen.

Capitalsin ja Maple Leafsin välinen toinen pudotuspelikohtaaminen käynnistyi isäntien hallinnalla, mutta avausosumasta vastasivat vaahteranlehtipaidat, kun James van Riemsdyk tälläsi kiekon Braden Holtbyn selän taakse.

Ottelu siis kääntyi avauserän jälkimmäisellä puoliskolla Maple Leafsille, mutta toiseen erään Capitals tuli jälleen murhaavasti. Se konkretisoitui myös tulostaululla, kun ensiksi Alexander Ovechkin tasoitti ylivoimalla ajassa 23:47 ja erän puolivälin jälkeen John Carlson, niin ikään ylivoimalla, ohitti Frederik Andersenin.

Sitten koitti suomalaisittain upea hetki. Kiekko päätyi maalinedustalla vapaaksi jätetylle Kasperi Kapaselle, joka kääntyi nopeasti pelivälineen kanssa, ja ujutti pudotuspeliuransa avausmaalin rystypuolelta sisään.

Suomalaishyökkääjä joutui kuitenkin jännittämään useamman minuutin ajan, että hyväksytäänkö maali, sillä Capitals haastoi sen paitsioon vedoten. Lopulta sinetti kuitenkin tuli ja Kapasen maali oli tosiasia.

Kapanen pelaa ottelussa joukkueensa nelosketjussa yhdessä Matt Martinin ja Brian Boylen kanssa. Heille molemmille merkittiinkin syöttöpisteet Kapasen osumaan.

20-vuotiaalle pikakiiturille kirjattiin runkosarjan loppupuolella NHL-uran avausmaali ja pitkälti sen myötä Maple Leafs varmisti pudotuspelipaikkansa.