Toronto Maple Leafs on yllättänyt Washington Capitalsin ottelusarjan toisessa ottelussa ja ratkaisumaalista vastasi Kasperi Kapanen.

Voittajaa jouduttiin hakea aina toisesta jatkoerästä saakka, kun osapuolet eivät saaneet selvitettyä keksinäistä paremmuuttaan. Jatkoeriin oltiin edetty 3-3-tasalukemissa ja jo varsinaisella peliajalla yksi osuma merkittiin Kapasen nimiin, maalin ollessa samalla hänen pudotuspeliuransa ensimmäinen NHL:ssä.

Se ei kuitenkaan riittänyt nuorelle suomalaiselle, joka murtautui Maple Leafsin rosteriin runkosarjan loppupuolella. Hän nimittäin niittasi illan toisen osumansa aikaan 91:53, jälleen Brian Boylen ja Matt Martinin syötöistä, aivan kuten 2-2-tasoitusmaalissaankin.

Jeo Lehto

@Jeox
Kasperi Kapanen ratkaisee toisella jatkoajalla #nhl #nhlfi #leafs #wsh #jatkaikojenerikoismies

Kuten yllä oleva video osoittaa, käy suomalaisnuorukaisen kiittäminen isosti Boylea, jonka syöttö ottelun ratkaisseeseen osumaan oli kerrassaan uskomaton. Kapasesta puolestaan on sanottava se, että kaiken lisäksi hän kaivoi maaliaan edeltäneessä aloituksessa itse aloitusvoiton Evgeny Kuznetsovilta.

Kapasen iskettyä ottelun voittomaalin, hänen tuuletuksensa muistuttivat hyvin pitkälti riehakkuudeltaan sitä aikaa, kun Maple Leafs -peluri ratkaisi Suomelle alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden, niin ikään jatkoerässä.

Muista ottelun maaleista vastasivat avausosuman iskenyt James van Riemsdyk, 1-1- ja 2-1-maaleista vastanneet Alexander Ovechkin ja John Carlson, jotka osuivat ylivoimalla, 2-3-maalin viimeistellyt Morgan Rielly ja ottelun päätöserässä tasoittanut Nicklas Bäckström. Ottelun torjunnat kirjattiin seuraavasti: Braden Holtby 47 torjuntaa, Frederik Andersen 47 torjuntaa.

Kyseessä oli siis jälleen todella tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä suuntaan tai toiseen. Nyt tilanne on kuitenkin se, että voitot ovat tasan 1-1 ja seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa Torontossa, Air Canada Centressä, maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa.