Ruotsin MM-kisajoukkue näyttää etenkin puolustuspään osalta pelottavan kovalta, sillä viime päivinä mukaan on liittynyt todellisia huippunimiä.

Victor Hedman, Alexander Edler ja viimeisimpänä kaverina John Klingberg: heistä jokainen kuuluu NHL-seurojensa ehdottomiin ykköspuolustajiin.

Ehdoton ykkösnimi on Tampa Bay Lightningia seuratasolla edustava Hedman. 26-vuotias isokokoinen ja erittäin hyvin liikkuva ruotsalaispuolustaja mätti tällä kaudella hurjat tehopisteet NHL:ssä, kun 79 runkosarjaottelua tuottivat tehot 16+56=72.

Hedman sijoittui NHL:n puolustajien pistepörssissä kakkoseksi ja itse asiassa voittokin olisi ollut haarukassa, mikäli hän olisi kyennyt pelaamaan pisteykkösen Brent Burnsin tapaan täydet 82 ottelua.

Ruotsalaispeluri oli eittämättä yksi suurimmista syistä sille, että vakavasta loukkaantumissumasta kärsinyt Lightning roikkui lähes loppuun saakka mukana taistelussa pudotuspelipaikoista. Häntä pidetäänkin ennakkoon yhtenä kolmesta ehdokkaasta, mitä tulee NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavaan Norris Trophyyn.

Kaudella 2015-16 76 runkosarjaotteluun 58 tehopistettä tehneelle Klingbergille alkukausi oli todella haasteellinen, mutta loppua kohden tahti kiristyi ja hän teki 80 otteluun NHL-uransa toiseksi parhaat tehot 13+36=49. Hänet tunnetaan erityisesti erinomaisena ylivoimapelaajana sekä hyökkäävänä puolustajana.

Vancouver Canucksissa pelaava Edler on puolestaan taantunut viime vuosina, mutta edelleen kyseessä on MM-kisatasolle todella kovan luokan NHL-vahvistus. Hän pelasi tällä kaudella NHL:n heikoimpiin joukkueisiin lukeutuneen kanadalaisseuran alakerrassa 68 runkosarjaottelua ja teki niissä tehopisteet 6+15=21.

Jalkeille kaikkien aikojen Tre Kronor?

Muista NHL-pelaajista myöntävästi MM-kisakutsuun ovat toistaiseksi vastanneet Carolina Hurricanesista maalivahti Eddie Läck sekä hyökkääjät Elias Lindholm, Victor Rask & Joakim Nordström.

Heistä etenkin Rask ja Lindholm ovat todellisia huippuvahvistuksia Ruotsin MM-kisajoukkueelle. 22-vuotias Lindholm pelasi päättyneellä NHL-kaudella 72 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 11+34=45. Joukkuekaveri Rask, jolla on ikää 24 vuotta, teki niin ikään 45 tehopistettä. Niistä maaleja oli 16 ja ne syntyivät 82 pelatussa ottelussa.

Lisäksi Tre Kronorin johtoporras odottaa tällä hetkellä vastauksia äitinsä hiljattain menettäneeltä puolustaja Oliver Ekman-Larssonilta, seuransa lääkäriltä päätöstä odottavalta Anton Strålmanilta, Colorado Avalanchen hyökkääjäkaksikolta Gabriel Landeskog & Carl Söderberg ja Buffalo Sabresin maalivahti Robin Lehneriltä.

Kieltävästi kutsuun ovat vastanneet lähinnä vain kokeneet pelaajat, kuten Henrik Zetterberg, Daniel Sedin, Henrik Sedin, Loui Eriksson, Niklas Kronwall ja Gustav Nyquist.