Ottawa Senators kohtasi viime yönä Boston Bruinsin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vierasjoukkue Bruins oli lopulta parempi maalein 2-1, vaikka Senators johtikin ottelua kahden erän jälkeen lukemin 1-0.

Senators oli etenkin ottelun toisessa erässä huomattavasti parempi joukkue. Se nimittäin dominoi kaukalossa niin rajusti, ettei Bruins saanut yhtä ainutta laukausta maalia kohti.

Ja voitte olla varmoja, että Senators nosti asian esille erätauolla. Se nimittäin ylväästi kertoi tilastokummajaisesta Twitter-tilillään, eikä tässä siis mitään kummallista – olihan kyseessä harvinainen temppu.

”Infon” jälkeen Senators kuitenkin räjäytti pankin. Se nimittäin kirjoitti Twitterissä, että ”voisiko joku tilastonikkari tulla kertomaan meille, että tämä on hyvä asia?”

Kuten jo aiemmin mainittu, nousi Bruins päätöserässä tasoihin ja ohi. Ja siitähän riemu repesi.

Senators sai twiittiinsä useita hauskoja kuitteja, mutta ehdottomasti parhaan tarjosi arvostetun yliopiston Harvardin urheilupuoli.

Se nimittäin lähetti Senatorsille paluupostissa viestin: ”Tilastopuolemme voi vahvistaa, että ensimmäisen ottelun häviäminen lukemin 2-1 heikentää joukkueen mahdollisuuksia voittaa ottelusarja.”

Karma on hieno asia, vai mitä, Ottawa Senators?

Ottawa Senators

@Senators
The Bruins failed to record a shot on goal in the second period.

Can someone in the advanced stat community tell us if that is good?

The advanced stat community can confirm that losing Game 1 2-1 negatively impacts a teams chances of winning a series