NHL:n komissaarina toimivasta Gary Bettmanista on tullut jälleen jääkiekkomaailman ylivoimaisesti vihatuin mies NHL:n päätettyä jättää ensi vuoden olympialaiset väliin, joskin hän toimii pääosin vain NHL:n seuraomistajien sanansaattajana.

Bettman onkin ilmoittanut olevansa kyllästynyt enää puhumaan olympialaisista, sillä kuten hän sen hyvin selkeästi ilmoitti, asia on loppuunkäsitelty NHL:n osalta.

Lopen kyllästynyt hän ei kuitenkaan vaikuttaisi olevan, sillä komissaarilta irtoaa varsin mielenkiintoinen ehdotus – puhtaan heiton muodossa – olympialaisten ja ennen kaikkea NHL:n mukanaolon osalta.

– Mikäli Kansainvälinen olympiakomitea (IOC) siirtäisi jääkiekon olympiaturnauksen kesälle, se olisi mahtavaa. Me olisimme innoissamme siitä, että pelaajamme osallistuisivat, koska siinä tapauksessa se ei vaikuttaisi kauteemme, Bettman toteaa Sportsnetille.

Samalla Bettman otti myös kantaa siihen, että tekeekö päätös jättää olympialaiset väliin oikeasti niin paljon hallaa NHL:lle, kuin monet näkevät.

– Ihmiset puhuvat kansainvälisestä kiinnostuksestamme. Totta kai me haluamme kasvaa kansainvälisesti, mutta kolmen viikon pätkä kerran neljässä vuodessa ei riitä tekemään sitä. Me tulemme pelaamaan pelejä Ruotsissa ja me tulemme pelaamaan pelejä Kiinassa, Bettman päätti ja viittasi NHL:n ensi kauden harjoitusotteluihin ulkomailla.