Aleksi Saarela valittiin viime viikolla AHL:n ykköstähdeksi, eikä meno ole näyttänyt uran toisellakaan Pohjois-Amerikan viikolla hyytyvän.

Suoraviivaisuus, nopeat ratkaisut ja röyhkeys. Siinä on lista asioista, jotka ymmärtämällä Pohjois-Amerikan pienemmässä kaukalossa pääsee hyvin pitkälle.

Nämä edellä mainitut ovatkin asioita, jotka Liiga-kauden jälkeen taalakaukaloihin siirtynyt Saarela on sisäistänyt välittömästi liityttyään Charlotte Checkersin matkaan.

– Jos minulla on hyvä vetopaikka, valitsen useimmiten vedon – en lähde hakemaan syöttöä. Sinun on oltava fiksu ja tajuta, että milloin on oikea paikka laukoa ja milloin rakentaa tilanne ketjukaverille, Saarela paaluttaa Checkersin verkkosivuilla.

Saarela on ennen kaikkea nauttinut siitä, että hän pääsi jatkamaan kauttaan Pohjois-Amerikassa ja taistelemaan pudotuspelipaikasta, kun se jäi haaveeksi Suomessa, Rauman Lukon paidassa.

– Rakastan pelata täällä, koska Suomessa missasimme pudotuspelit ja pudotuspelit ovat kuitenkin sitä parasta aikaa. Muutenkin täällä on ollut mahtavaa. Kaikki ovat tosi ammattimaisia ja minulle on ollut helppo liittyä mukaan näin loppukaudestakin. Viihdyn täällä.

”Hän tottui pelaamaan Suomessa kahdesti viikossa”

Saarela on nyt pelannut AHL:ssä viisi ottelua, onnistunut tekemään niistä jokaisessa tehopisteitä ja kerännyt kokonaisuudessaan kasaan tehot 5+2. Hän onnistui siis myös viime ottelussa, kun Checkers kaatoi San Antonio Rampagen kotonaan 3-1; itse asiassa suomalaishyökkääjä vastasi ottelun voittomaalista.

Ottelu ei ollut kuitenkaan aivan nappisuoritus Saarelalta, kuten myös päävalmentaja Ulf Samuelsson antoi ymmärtää.

– Hänellä oli tässä ottelussa ylä- ja alamäkensä, itse asiassa enemmän kuin muissa otteluissa, mutta hänen kohdallaan on otettava huomioon pelien määrä ja kaikki se matkustaminen. Hän tottui pelaamaan Suomessa kahdesti viikossa.

– Hänen pelaamisessaan näkyy hieman niin sanottuja kasvukipuja, mutta hän on hemmetinmoinen pelaaja ja me olemme nauttineet katsoa hänen pelaamistaan.