NHL:ssä yhteensä 582 runkosarjaottelua pelannut ja niissä 426 tehopistettä tehnyt Ilkka Sinisalo (kuvassa toinen oikealta) nukkui pois viime yönä.

Viimeiset 13 vuotta Philadelphia Flyersin kykyjenetsijänä toimineen, ja sitä ennen samaisessa pennsylvanialaisseurassa yhdeksän kautta pelanneen, Sinisalon menehtyminen otettiin todella surullisissa merkeissä vastaan Flyersin toimistolla.

– Ilkka oli tosiystävä ja uskollinen Flyers-jäsen. Hän antoi ison osan ajastaan ja taidoistaan tälle organisaatiolle sekä pelaajana että pitkäaikaisena kykyjenetsijänä tuodakseen tälle seuralle menestystä kaukalossa ja sen ulkopuolella, Flyersin presidenttinä toimiva Paul Holmgren muisteli seuran tiedotteessa.

– Ennen kaikkea hän oli loistava persoona ja rakastava aviomies, isä sekä isoisä. Kaikki, jotka tunsivat hänet, jäävät kaipaamaan syvästi hänen läsnäoloaan ja ystävyyttään.

– Kaikki ajatuksemme ovat hänen perheensä luona; Carinan, joka on hänen vaimonsa yli 35 vuoden ajalta, hänen poikien Niklasin ja Tomasin sekä Tomasin vaimon Maijan ja heidän lapsien Peterin ja Matildan.

Nykyisin Flyersin GM:nä toimiva Ron Hextall tunsi Sinisalon nykyisten tehtäviensä lisäksi ajalta, jolloin he olivat joukkuekavereita.

– Ilkka oli erittäin hyvä pelaaja, loistava joukkuekaveri ja ennen kaikkea erinomainen persoona sekä ystävä meille kaikille. Meillä kaikilla on ollut ilo ja kunnia työskennellä hänen kanssaan vuosien ajan ja tulemme kaipaamaan häntä suuresti.

NHL-urallaan Sinisalo pääsi pelaamaan kahdesti Stanley Cup -finaaleissa, mutta ei onnistunut voittamaan mestaruutta. Sen sijaan palkintokaapista löytyy SM-liigan mestaruus keväältä 1980. Jääkiekkoleijonaksi (numero 107) hänet aateloitiin vuonna 1996.

Sinisalo nukkui pois rauhallisesti perheensä läheisyydessä keskiviikkoaamuna Suomen aikaa.