Colorado Avalanchen arvostus suomalaishyökkääjä Mikko Rantasta kohtaan on korkeammalla tasolla kuin koskaan aiemmin.

Ennen pelaajasiirtojen takarajaa denveriläisseurasta ilmoitettiin, että seura on valmis isoihin muutoksiin kääntääkseen pahemmin kuin koskaan aiemmin alas osoittaneen kurssinsa. Muun muassa Matt Duchenen ja Gabriel Landeskogin kaltaiset kaverit olivat kaupan ja he tulevat olemaan sitä jälleen kesällä, kun kausi on paketissa.

Samaan aikaan Avalanchen suunnalta painotettiin vankasti sitä, suoraan GM Joe Sakicilta kuultuna, että joukkueella on kaksi koskematonta pelaajaa, joita se ei tule myymään: Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen.

Nyt tuo tilanne vaikuttaisi muuttuneen radikaalisti, mikäli Edmonton Journalin toimittajana työskentelevää Jim Mathesonia on uskominen. Hän nimittäin tietää kertoa, että Sakic on valmis kuuntelemaan tarjouksia 21-vuotiaasta MacKinnonista.

Kukaan ei pysty menestyä Coloradossa

Tämä tieto saa varmasti lukuisat seurat tutkailemaan omaa rosteriaan ja sitä, miten MacKinnonin hankkiminen voisi olla mahdollista. Kyseessä on nimittäin todella nuori ja superlahjakas pelaaja, jonka ainoana hidasteena on toiminut umpisurkea joukkue ympärillä.

Itse asiassa MacKinnonin tilannetta avartaakin kaikkein parhaiten yksi seikka: kun kaudella 2013-14 Avalanche voitti kaikkien yllätykseksi Läntisen konferenssin, MacKinnon takoi runkosarjaan ennätyspisteensä 24+39 ja oli pudotuspeleissäkin lähes pysäyttämätön, tehoin 2+8 – siis seitsemässä ottelussa.

Sen jälkeen pistekäyrät ovat osoittaneet hieman alaspäin ja sekä viime että kuluvan kauden aikana hän on jäänyt ”vain” noin 50 tehopisteen tuntumaan.

Ehkä kaikkein kuvaavinta koko Avalanchen kaudelle on se, että kakkosena seuran pistepörssissä oleva Matt Duchene on onnistunut tekemään ainoastaan 37 pistettä. Toisin sanoen, kyseisessä seurassa ei voi yksinkertaisesti onnistua tällä hetkellä kukaan.

MacKinnonin tilanne onkin siis suoraan verrannollinen denveriläisseuran menestykseen ja jossain ”terveemmässä” ympäristössä MacKinnonilla on potentiaalia kehittyä eittämättä vähintäänkin 70-80 tehopisteen mieheksi. Täytyy nimittäin muistaa, että se ennätyskausi oli hänen debyyttikautensa ammattilaiskaukaloissa.

Raportit enemmän kuin potentiaalisen franchise-pelaajan kauppaamisesta ovatkin todella huolestuttavia Avalanchen kannalta ja se vain kuvastaa sitä valtavaa ahdinkoa, joka seurassa tällä hetkellä vallitsee.