Viime kauden mahalaskun jälkeen Montrealissa ollaan varmasti tyytyväisiä tämän kauden runkosarjan tulokseen. Canadiens nimittäin varmisti oman divisioonansa voiton, kun se kaatoi yön NHL-kierroksella Florida Panthersin maalein 4-1.

Canadiensille divisioonan voitto oli kolmas viimeisen viiden vuoden aikana. Samalla seura rikkoi 100 pisteen rajan kolmannen kerran viimeisen neljän kauden ajalta.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @CanadiensMTL (46-24-9, 101 points) clinched first place in the Atlantic Division, their third division title in the past five seasons.

Canadiensin ratkaisijana hääri Artturi Lehkonen, joka iski ottelussa kaksi maalia. 22-vuotias suomalainen on tällä kaudella iskenyt nyt tehot 16+9=25.

Varsin mukavan tulokaskauden pelannut Lehkonen pääsee näin ollen heti ensimmäisellä kaudellaan myös pudotuspelien makuun, kun Canadiens aloittaa oman urakkansa ensi viikolla. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että montrealilaisseura kohtaa pudotuspelien avauskierroksella New York Rangersin.

Mitä tekee Claude Julien?

Boston Bruinsin penkin takaa Canadiensiin siirtynyt Julien on tehnyt Canadiensin päävalmentajana hienoa työtä, mutta nyt hänellä on edessään tiukka tilanne. Canadiensin loput ottelut ovat täysin panoksettomia, joten päävalmentajan tulisi miettiä, onko kärkipelaajien parempi levätä ennen kuin tosipelit alkavat.

Tätä mieltä on myös NBC Sports, joka pohtii, olisiko Carey Pricen ja Max Paciorettyn kaltaisen pelaajien parempi levätä loppukauden ottelut ja lähteä levänneinä pudotuspeleihin.