Dallas Starsin ilta ei välttämättä päättynyt toivotulla tavalla, kun Tampa Bay Lightning kiri päätöserässä voittoon.

Se ei poista kuitenkaan sitä tosiasiaa, että Starsin suomalaispuolustaja Esa Lindell merkkautti tililleen NHL-uransa ennätyspisteet, mitä tulee yksittäiseen otteluun. Hän nimittäin oli syöttämässä joukkueensa jokaista maalia.

Ottelussa maalinteon avasi kotijoukkue Lightning, kun hyökkääjä Adam Erne vei isännät avauserässä 1-0-johtoon. Seuraavaa maalia saatiinkin sitten odottaa toisen erän alkupuolelle ja siitä vastasi vierasjoukkue. Lindell laukoi viivasta ja kiekon ohjasi verkon perukoille Gemel Smith.

Erän puolivälin tuntumassa tuli lisää. Tällä kertaa Lindell toimi kakkossyöttäjänä ja pakkipari John Klingberg ykkössyöttäjänä, kun Jason Spezza maalasi heidän esityöstään. Pudotuspelipaikasta edelleen taistelevan Lightningin osalta elintärkeän pukukoppimaalin viimeisteli Braydon Coburn, vain 18 sekuntia ennen toista erätaukoa.

Päätöserässä Lightning sitten jatkoikin siitä, mihin se Coburnin tasoitusosumalla jäi. Joukkue nimittäin siirtyi ensiksi johtoon Brayden Pointin maalilla ja erän puolivälin jälkeen kotijoukkue lisäsi johtoaan Ondrej Palatin ja Ernen osumilla.

Ajassa 56:40 Brett Ritchie kavensi, Lindellin laukauksen myötä maalinedustalle jääneestä irtokiekosta, mutta Anton Strålman iski lopulta viimeisen niitin tyhjään maaliin kaksi sekuntia ennen päätössummeria. Näin ollen Lightning piti vielä pudotuspeliunelmansa elossa.

Ottelun suomalaispelaajista Lindellille, joka pelasi hurjat 27:09, kirjattiin siis tehot 0+3. Julius Honka puolestaan jäi ilman pisteitä, mutta hänen tehotilastonsa oli +1. Kari Lehtoselle kirjattiin ottelussa 19 torjuntaa.

Mitä sitten tulee Lindellin tulokaskauteen NHL:ssä, on hän nyt pelannut joukkueensa alakerrassa 70 ottelua ja tehnyt niissä tehot 6+11. Kaiken lisäksi hänen tehotilastonsa on +9, Starsin vaikeasta kaudesta huolimatta.