Nashville Predators kaatoi Minnesota Wildin kotonaan 3-0-lukemin ja jatkoi vastustajansa alakuloa.

Pitkään NHL:n Läntistä konferenssia kuluvalla kaudella hallinneen Wildin paha alakulo kevään tosipelien kynnyksellä jatkui lauantai-iltana Suomen aikaa pelatussa ottelussa. Joukkue koki nimittäin jo 12:nnen tappionsa viimeiseen 15 otteluun.

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta peliä, mutta maaleja se ei tuottanut. Vieraiden maalilla Devan Dubnyk venyi 12 torjuntaan, kun taas isäntien Pekka Rinne pysäytti kymmenen kiekkoa.

Toisessa erässä, ajassa 24:33, saatiin ottelun ensimmäinen tilastomerkintä pöytäkirjaan Mikko Koivun ottaessa kaksiminuuttisen, mutta se ei johtanut ottelun avausmaaliin.

Lopulta erän loppupuolella Wildille koitti todellinen synkkä hetki: ensiksi Filip Forsberg iski ottelun avausmaalin ajassa 17:21 ja vain kymmenen sekuntia myöhemmin Kevin Fiala siirsi Predatorsin jo 2-0-johtoon. Sinällään johtoasema oli ansaittu, sillä tennesseeläiset veivät erän laukaukset nimiinsä 15-12.

Päätöserässä molemmille joukkueille tarjottiin mahdollisuus ylivoimalla. Kumpikaan ei käyttänyt mahdollisuuttaan hyväkseen ja sen jälkeen Predators jäädytti upealla tavalla pelin. Lopulta PK Subban viimeisteli 3-0-loppulukemat tyhjään maaliin. Päätöserän laukaukset kirjattiin 9-9.

Viime ajat ilmiömäisessä vireessä!

Ottelun ehdoton ykköstähti oli Predatorsin kokenut suomalaisvahti Pekka Rinne. Hän pysäytti kaikki vastustajan 31 laukausta ja joutui huhkimaan NHL-uransa 43 nollapelin eteen oikein urakalla. Nollapeliin tarvittiin, kuten lähes aina, myös hieman tuuria; esimerkiksi Mikael Granlundilla häämötti ottelun päätöserässä tyhjä maali edessään, mutta erinomaisen kauden pelannut suomalainen ei onnistunut maalinteossa, kiitos Rinteen.

Thomas Willis

@TomAWillis
Are you kidding me?! #Preds #MINvsNSH

Erityisen arvokkaan Rinteen torjunnasta tekee se, että pitkälti sen ansiosta Wild ei saanut kirivaihdetta aikaiseksi ja toisekseen Predators käytännössä ottaen sinetöi voitollaan pudotuspelipaikan.

– Tämä oli kovatempoisinta jääkiekkoa tämän kauden osalta ja koko ilmapiiri oli hyvin pudotuspelimäinen, Rinne pohti ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Samalla Rinne nousi enää yhden nollapelin päähän monien papereissa kaikkien aikojen suomalaisena NHL-vahtina pidetystä Miikka Kiprusoffista. Onkin erittäin todennäköistä, että Rinne tulee nousemaan rinnalle ja ohitse, sillä pelkästään hänen nykysopimuksensa, jonka keskiarvollinen palkka on hulppeat 7 miljoonaa dollaria, ulottuu kesään 2019 saakka.

Kuluvalla kaudella Rinne on torjunut kolme nollapeliä. 59 aloittamastaan ottelusta hän on voittanut 31 ja esiintynyt niissä torjuntatilastoin 91,70/2.44.

Viimeisistä 11 ottelustaan Rinteen voittosarake on 6-3-2, torjuntaprosentti 93,40, päästettyjen maalien keskiarvo 1.98 ja nyt siis tähän aikajaksoon mahtuu myös yksi nollapeli.