Steve Stamkosia ei ole nähty kaukalossa sitten marraskuun 15. päivän, jolloin hän kärsi vakavan polvivamman.

Tarkalleen ottaen Tampa Bay Lightning -kapteenilta löydettiin repeämä oikean polven nivelkierukasta. Alun perin hänen piti olla sivussa vain vähän aikaa, mutta lopulta vamman todettiin vaativan leikkaushoitoa, mikä asetti koko Stamkosin kuluvan kauden vaakalaudalle.

Helmikuun loppupuolella kanadalaissentteri kykeni palaamaan takaisin kaukaloon, mutta ainoastaan treenaamaan yksin valmentajansa kanssa. Nyt, neljä ja puoli kuukautta myöhemmin, vaikuttaisi vahvasti siltä, että Stamkos olisi palaamassa ensi yön NHL-kierroksella, kun joukkue kohtaa kotonaan Montreal Canadiensin, takaisin pelaavaan kokoonpanoon.

Lightning nimittäin siirsi farmijoukkue Syracuse Crunchista hyökkääjä Stefan Fournierin AHL:n farmisarjana toimivaan ECHL:ään ja Joel Vermin komennettiin puolestaan AHL:ään.

Tämä taas tarkoittaa sitä, että joku salamapaitojen useista pelaajista on tulossa takaisin.

Kaikki omissa käsissä

SB Nation -sivuston mukaan tuo ”joku” olisi juuri Stamkos.

Se perustaa näkemyksensä siihen, että kuukausia sivussa ollut Ryan Callahan ei ole palaamassa, Jason Garrison ei ole treenannut joukkueen kanssa loukkaantumisensa jälkeen, Cedric Paquette koki takaiskun kuntoutuksessaan (ehti jo palata harjoituksiin) ja Tyler Johnson on ollut mukana vain ”ei kontaktia” -harjoituksissa.

Stamkos sen sijaan on kasvattanut koko ajan intensiteettiä treenaamisessaan ja hän on ollut täysillä mukana joukkueensa harjoituksissa.

Lightningin tilanne tällä hetkellä on se, että sillä on matkaa viimeisellä villi kortti -sijalla olevaan Boston Bruinsiin kolme pistettä. Salamapaidat ovat kuitenkin pelanneet ottelun vähemmän, joten se tasoittaa puntteja melkoisesti.

Kaiken kukkuraksi Lightning kohtaa runkosarjan neljänneksi viimeisessä pelissään, siis tiistain ja keskiviikon välisenä yönä juuri Bruinsin. Heti perään vastaan tulee Toronto Maple Leafs, jonka pudotuspelipaikka ei myöskään ole tässä kohtaa kirkossa kuulutettu asia.

Sarjatilanne:

Toronto Maple Leafs (89 pistettä, 6 ottelua jäljellä)
Boston Bruins (88 pistettä, 5 ottelua jäljellä)
Tampa Bay Lightning (85 pistettä, 6 ottelua jäljellä)
Carolina Hurricanes (84 pistettä, 6 ottelua jäljellä)
New York Islanders (84 pistettä, 5 ottelua jäljellä)
Philadelphia Flyers (82 pistettä, 5 ottelua jäljellä)