Calgary Flamesin kausi on ollut varsin vaiherikas, sillä täksi seuran päävalmentajaksi tullut Glen Gulutzan sai alkukaudesta paljon lokaa niskaan, ja joissain yhteydessä hänen paikkansa kyseenalaistettiin.

Kauden mittaan joukkue on kuitenkin näyttänyt, että tällä kaudella seura on tosissaan mukana pudotuspelitaistelussa, ja tuo taistelu sai arvoisensa päätöksen perjantaina, kun seura varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

Edellisen kerran Flames nähtiin kevään tosipeleissä kaudella 2014-2015, kun se eteni aina toiselle kierrokselle asti, missä Anaheim Ducks oli kuitenkin parempi voitoin 4-1.

Flamesin varmistettua pudotuspelipaikkansa, sekä Flames että Oilers ovat pitkästä aikaa samaan aikaan pudotuspeleissä. Viimeisen 25 vuoden aikana näin on käynyt vain kaksi kertaa, ja joukkueet voivat hyvinkin kohdata välittömästi heti ensimmäisellä kierroksella.

Darren Haynes

@DarrenWHaynes
For just the 2nd time in 25 years, #Flames and Oilers BOTH make the playoffs. Raised on 80s Smythe Division hockey, let's make this a habit.

Tyynenmeren divisioona täysin auki

Jos Keskisen divisioonan voittaja on lähes varma, Tyynenmeren divisioonassa tilanne on täysin toinen.

Tällä hetkellä divisioonan kärjessä on Anaheim Ducks, jolla on pisteitä kasassa 96. Pisteen päässä hengittää Edmonton Oilers ja kolmen pisteen päässä San Jose Sharks. Sharksista pisteen päässä on sen sijaan Flames, joten näillä neljällä joukkueella on jokaisella vielä mahdollisuus nousta divisioonan voittajaksi, ja samalla napata kotietu pudotuspelejä varten.

Taistelusta tekee mielenkiintoisen sen, että kaikki joukkueet kohtaavat toisensa viimeisten kierroksien aikana. Ducksilla ja Flamesilla on tässä tapauksessa ratkaisun avaimet käsissään, sillä joukkueet kohtaavat vielä kahdesti.

Flamesin otteluohjelma on joukkueista selvästi hankalin, sillä se kohtaa siis Ducksin kahdesti sekä Los Angeles Kingsin ja San Jose Sharksin kertaalleen.

Sharksilla sen sijaan on etukäteen helpoin loppuohjelma, sillä se kohtaa Vancouver Canucksin kahdesti sekä Flamesin ja Oilersin kertaalleen. Joukkueen käyrä on kuitenkin osoittanut pahasti alaspäin, joten mitä vaan voi tapahtua.