NHL Suomi pääsi rupattelemaan pitkän odotuksen jälkeen Toronto Maple Leafsin NHL-miehistöön nostetun Kasperi Kapasen kanssa.

Nuori suomalaishyökkääjä pelasi viime kaudella uransa ensimmäiset NHL-ottelunsa, kun hän sai vastuuta yhdeksän ottelun verran tuossa vaiheessa jo pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Maple Leafsin riveissä.

Kuluva kausi on kuitenkin ollut täysin erilainen kanadalaisjoukkueelle. Vaahteranlehtipaidat ovat nimittäin etenemässä pudotuspeleihin ja sitä kautta näyttöpaikan saaminen on ollut myös Kapaselle vaikeampaa, upeista AHL-otteista huolimatta.

Nyt alla on kuitenkin kuluvan kauden ensimmäinen NHL-ottelu ja fiilikset ovat luonnollisesti korkealla.

– Omasta mielestäni pelasin aika hyvin. Tuntui, että tein jotain, enkä vain heittänyt kiekkoa päätyyn ja pelannut sellaista turvallista peliä. Ehkä vähän enemmän sellaista puolustavaa roolia, mutta mulle käy mikä tahansa rooli, kunhan pääsee pelaamaan ja sitä kautta tienaamaan valmentajan luottamuksen, Kapanen kommentoi edesottamuksiaan NHL Suomelle.

Kapanen viiletti ensimmäisen ottelunsa isokokoisen ja fyysisen kaksikon rinnalla, kun vierellä pelasivat Matt Martin ja Brian Boyle.

– Isoja poikia, jotka osaa suojata kiekkoa tosi hyvin ja tehdä peliä. Kauheen mukava pelata niiden kanssa. Ehkä turvallisin peli, mitä mä olen koskaan pelannut. Pitää kiittää niitä poikia.

– Molemmat joutui tappelemaan ja onneksi peli loppu nopeesti, koska muuten olisi ehkä seuraavaksi ollut mun vuoro.

”Tuntui, että pääsi vauhtiin mukaan samantien”

Monesti hyppy AHL:stä NHL:ään voi olla melkoinen, vaikka pelaaja omaakin jo kokemusta ”ison liigan” puolelta. Kapasen kohdalla tällaista ei ollut kuitenkaan havaittavissa, vaan hän osoitti välittömästi kuuluvansa NHL-tasolle.

– Se oli ihan hauska peli ja pääsin pelaamaan. Nää pelit on aina hauskoja. Oli kiva olla mukana ja hienoa, että voitettiin.

Vaikka Kapanen on pelannut NHL-urallaan vasta kymmenen ottelua, on hän nähnyt jo sen kontrastieron, joka löytyy voittavan ja häviävän joukkueen väliltä. Viime kaudella Maple Leafs oli nimittäin yksi NHL:n heikoimmista joukkueista, kun taas tällä kaudella, ja etenkin viime aikoina, se on ollut yksi kovimmista.

– Kyllähän sen tuntee kopissa samantien, verrattuna viime vuoteen, että millainen meininki täällä on.

Viime kaudella pelatut yhdeksän NHL-ottelua helpottivat melkoisesti Kapasen lähtökohtia tämän kauden ensimmäiseen NHL-otteluun, sillä enää hän ei ollut matkalla kohti tuntematonta.

– Tuntui hyvältä, kun tiesi vähän, mitä odottaa.

Vaikka Kapanen onkin muutamaan otteeseen ihmetellyt avoimesti ääneen, että miksi puhelinsoittoa ei ole kuulunut NHL:n suunnalta, on hän säilyttänyt kuitenkin koko ajan maltin tekemisessään.

– On ollut hyvä kausi alla ja sitä on pystynyt rauhallisena odottaa tätä palkintoa. Parempi nyt kuin ei koskaan.

Haastattelu:
Kimmo Romanoff, Philadelphia

Muu teksti:
Marko Ollonqvist