Erinomaisia otteita AHL:ssä esittänyt Kasperi Kapanen saa vihdoin ja viimein mahdollisuutensa NHL:ssä.

Nuori suomalaishyökkääjä on viilettänyt kuluvalla kaudella 43 ottelun verran AHL-seura Toronto Marliesin paidassa. Näissä otteluissa hänen suorituksensa ovat olleet erittäin vakuuttavia ja hän onkin pelannut koko kauden piste per peli -tahdilla, tehden AHL:ssä tehot 18+25.

Vaikka pelit ovatkin menneet hyvin Marlies-paidassa, ei kutsua NHL:n puolelle ole kuulunut. Kyse ei ole ollut Kapasen suorituksista farmin puolella, vaan puhtaasti kahdesta asiasta: ensinnäkin suomalaislaituri joutui olla osan kaudesta sivussa loukkaantumisen vuoksi ja toisekseen Maple Leafs -pelaajien esitykset ovat olleet sen verran hyviä, että paikkaa kokoonpanosta on ollut vaikea löytää.

Ongelma on ollut ennen kaikkea siinä, että Maple Leafsin kärkikentälliset ovat olleet Kapasen näkökulmasta tukossa; oikeastaan vain joukkueen nelosketjussa on nähty vaihtuvuutta, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Kapanen taas ei ole mikään ”nelosketjun jyrä”, joten sinällään häntä ei ole ollut järkevää nostaa ylös.

Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että juuri nelosketju on se tontti, josta Kapanen tulee paikkansa ottamaan. Hyvin pitkälti NHL-seurojen kentällisiin keskittynyt Dailyfaceoff -sivusto nimittäin kertoo, että Kapanen olisi hyppäämässä Matt Martinin ja pelaajasiirtojen takarajalla hankitun Brian Boylen rinnalle.

20-vuotias Kapanen pääsi viime kaudella pelaamaan ensimmäiset NHL-ottelunsa, kun Maple Leafsin pudotuspelisauma oli jo ollutta ja mennyttä. Tuolloin tilille kertyi yhdeksän ottelua, mutta pistetili jäi vielä avaamatta.

Kapasen NHL-kutsuta raportoi toimittaja David Alter. Hän kertoo suomalaisen olleen jo mukana joukkueensa aamuharjoituksissa.