Carolina Hurricanesin kymmenen ottelun mittainen pisteputki, jonka aikana se on voittanut seitsemän ottelua, on nostanut raleighilaiset takaisin taisteluun Itäisen konferenssin pudotuspelipaikoista.

Otetaanpa nyt heti sarjatilanne tähän, niin saadaan selkeä kuva siitä, mikä on tilanne tällä hetkellä:

Toronto Maple Leafs, 85 pistettä (8 ottelua jäljellä)
Boston Bruins, 84 pistettä (7 ottelua jäljellä)
New York Islanders, 82 pistettä (8 ottelua jäljellä)
Tampa Bay Lightning, 81 pistettä (8 ottelua jäljellä)
Carolina Hurricanes, 79 pistettä (9 ottelua jäljellä)
Florida Panthers, 77 pistettä (8 ottelua jäljellä)
Philadelphia Flyers, 76 pistettä (8 ottelua jäljellä)

Mitä todennäköisimmin, ilman todellista ihmettä, Florida Panthers ja Philadelphia Flyers voidaan laskea jo pudotuspelikuvioista ulos. Puhutaanpa sitten nimittäin kummasta tahansa seurasta, on piste-ero melkoinen, eikä kummallakaan ole edes otteluita vähemmän pelattuna (ainoastaan Bruinsia vähemmän).

Mutta mikä sitten on tilanne Hurricanesin yläpuolella sarjataulukossa?

Joukkueista Lightning pelaa viidesti pudotuspelisijoilla tällä hetkellä olevia joukkueita vastaan ja kolmesti vastaan asettuu ulkopuolella oleva nippu. Islandersilla jakauma on 3-5, Bruinsilla 4-3 ja Maple Leafsilla 4-4. Näistä kolmesta edellä olevasta joukkueesta paperilla helpoin ohjelma on siis Islandersilla.

Hurricanes pelaa puolestaan neljästi pudotuspeleissä olevia joukkueita vastaan ja viidesti vastaan asettuu ulkopuolella oleva nippu. Lähtökohtaisesti otteluohjelma ei siis ole millään muotoa mahdoton.

Oikeastaan kaksi seuraavaa ottelua tulevat ratkaisemaan Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja muiden Hurricanes-pelureiden kohtalon: Vastaan asettuu kahdesti putkeen Detroit Red Wings ja hurrikaanipaidat pääsevät pelaamaan molemmat ottelut kotonaan. Mikäli siis näistä otteluista irtoaa voitot, Hurricanes nousee oikeasti – ei vain teoriassa – mukaan taisteluun ja esimerkiksi vain pisteen päähän Bruinsista.

Ylipäätään Hurricanes pääsee pelaamaan lopuista yhdeksästä ottelustaan peräti kuusi kotonaan. Se on pelkästään hyvä asia, sillä joukkue on voittanut kuluvalla kaudella 33 ottelua ja niistä peräti 21 kotonaan.

Muista joukkueista Bruins pelaa yhtä vaille kaikki loput ottelunsa kotonaan, sekä Maple Leafsilla että Lightningilla kotiotteluita on viisi ja Islandersilla kolme.

Tässä on Hurricanesin loppuohjelma kokonaisuudessaan:

Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Columbus Blue Jackets
Dallas Stars
@ Pittsburgh Penguins
@ Minnesota Wild
New York Islanders
St. Louis Blues
@ Philadelphia Flyers

Red Wingsiä vastaan ’Canes on pelannut kuluvalla kaudella ainoastaan kertaalleen ja tuon ottelun se hävisi. Tuolloin pelattiin kuitenkin aivan alkukautta, jolloin joukkueiden käyrät osoittivat nykyiseen verrattuna päinvastaisiin suuntiin.

Blue Jacketsia vastaan saldo on tältä kaudelta 1-2, Starsia vastaan 0-1, Penguinsia vastaan 0-3, Wildia vastaan 1-0, Islandersia vastaan 3-1, Bluesia vastaan 1-0 ja Flyersia vastaan 1-3. Sinällään tilanne ei näytä hyvältä.

Mutta toisaalta Hurricanes ei ole ollut missään vaiheessa kuluvaa kautta näin hyvässä vireessä, joten se osittain auttaa vesittämään aiempien kohtaamisten tuloksia.

Tällä hetkellä Sports Club Stats -sivusto antaa ’Canesille 9,5 prosentin mahdollisuudet selvitä pudotuspeleihin ja totuus on toki se, että oljenkorsi on hyvin pieni. Toisaalta ennen viime yön voittoa New Jersey Devilsistä se oli vielä lähes puolet alhaisempi, joten tällä tahdilla kaikki on mahdollista.

Summa summarum: Red Wings on nyt voitettava kahdesti tai muussa tapauksessa prosenttien laskenta voidaan käytännössä ottaen lopettaa.