Entinen NHL-tähti Ryan Smyth muistetaan erityisesti ajastaan Edmonton Oilersissa, missä hän kiekkoili vuodet 1995-2007 sekä 2011-14.

Kaiken kaikkiaan 1 270 NHL:n runkosarjaottelua (386+456) urallaan pelannut 41-vuotias laitahyökkääjä lopetti aktiivisen pelaajauransa vuonna 2014, minkä jälkeen hän malttoi olla kauden ajan kaukaloista sivussa.

Viime kaudella Smyth kuitenkin palasi kentille, mutta tällä kertaa vain kanadalaiseen ikämiessarjaan, missä hän edustaa Stony Plain Eaglesia.

Tällä kaudella veteraani nousi kuitenkin otsikoihin jäädessään hurjan taklauksen uhriksi. Taklauksen tarjoillut Kyle Sheen palkittiin tempustaan 16 ottelun mittaisella pelikiellolla, mutta Smyth ei vaikuta olevan tyytyväinen edes tähän.

– Kun katsotaan sitä jälkikäteen, niin lisääkin olisi saanut tulla. Se ei vain ole oikein. Tarkoituksena on mennä kaukaloon nauttimaan pelistä. Toki pelaamme mestaruudesta (Allan Cupista), mutta sinun pitää pelata tiettyjen sääntöjen raameissa, Smyth kertoi Edmonton Journalille.

Smyth kertoi myös sen, että hän on kokenut urallaan aiemmin vain kertaalleen yhtä kovan taklauksen, joka tuli vuonna 2008 Jack Johnsonin toimesta. Voit katsoa hurjasta tilanteesta videon alhaalta.