Ammattilaisurheilu on raadollinen paikka sekä nuorille että myös varttuneemmille pelaajille. Etenkin siinä vaiheessa, kun ura kaartuu siihen suuntaan, että on aika tehdä miljoonien dollarien arvoisia sopimuksia.

Tässä pelaajia on auttamassa henkilökohtaiset pelaaja-agentit. Toisaalta kyseiset herrat ovat myös verenimijöiden maineessa, sillä moni pitää agentteja ahneena ammattikuntana.

Alalla myös kilpailu on kiristynyt, minkä vuoksi yhä useampi agentti kääntää katseensa yhä nuorempiin pelaajiin. Siitä, että onko tämä oikein, voidaan olla montaa eri mieltä.

Pelaajayhdistys puuttuu asiaan

Nyt on kuitenkin selvinnyt, että NHL:n pelaajayhdistys, NHLPA, on huolestunut asiasta, ja että se aikoo omalta osaltaan puuttua tilanteeseen.

NHLPA:n puhemiehenä toimiva Jonathan Weatherdon nimittäin vahvisti sähköpostin välityksellä TSN:n Rick Westheadille, että pelaajayhdistys pyrkii estämään tiettyjä sertifioituja agentteja tekemästä sopimuksia alle 16-vuotiaiden pelaajien kanssa.

– Tässä on paljon asioita, joista olla huolissaan. Jos luomme tällaisen säännön, se on suuri toimenpide tiettyjen agenttien ja lupausten suhteen koko maailmassa. Miten sitä vahditaan ja mitä se tulee maksamaan? Ikärajoituksesta tullaan kyllä keskustelemaan, mutta päätöstä ei ole luvassa piakkoin, Weatherdon kirjoitti TSN:lle.

Weatherdon kertoi, että neuvotteluja asian tiimoilta on jo alustavasti jo käyty, mutta varsinaiset keskustelut agenttien kanssa alkavat myöhemmin tämän kuun aikana.