Dallas Starsin suomalaisvahti Kari Lehtonen on saanut viime kausina kohtuuttoman määrän lokaa niskaansa.

Osa hänen keräämästään kritiikistä on ollut niin sanotusti ansaittua, mutta monelta tahtoo unohtua esimerkiksi kuluvan kauden osalta se tosiasia, että Starsin puolustusosasto koki viime kesänä melkoisia muutoksia.

Viime yönä Lehtonen osoitti kuitenkin, mitä hän voi edelleen parhaimmillaan tälle liigalle tarjota. Hän nimittäin nollasi viime kauden Stanley Cup -finalisti San Jose Sharksin, torjumalla ottelussa kaikki 30 vastustajan laukausta. Lehtonen valittiin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi.

Nollapeli oli Lehtoselle kauden toinen. Ottelun ainokaisesta maalista vastasi puolestaan Curtis McKenzie, Adam Cracknellin ja Jiri Hudlerin syötöistä.

Hän jäi vielä alkukaudesta toisen suomalaisvahdin, Antti Niemen, kakkoseksi Dallasissa, mutta on raivannut etenkin kauden jälkimmäisellä puoliskolla itselleen selkeän ykkösvahdin tontin.

Otteluita ”Kärppä” on pelannut kuluvan kauden aikana 50, joista hän on aloittanut 45. Voittoja on irronnut 18, tappioita tilillä on 22 ja kuudesti Lehtonen on hävinnyt joko jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa.

33-vuotiaan kokeneen suomalaisvahdin henkilökohtaiset torjuntatilastot kuluvalta kaudelta ovat puolestaan 90,30/2.89.