© Kuva: Getty Images

Teemu Pulkkinen palaa kokoonpanoon itselleen unelmatilanteessa – ”Tulee olemaan todella hauskaa”

Teemu Pulkkinen on ollut ennen tämän yön ottelua uuden seuransa Arizona Coyotesin kokoonpanossa vasta kertaalleen.

Tuossa ottelussa hän pelasi hieman yli kymmenen minuuttia, laukoi ahkerasti ja iski välittömästi myös Coyotes-uransa avausmaalin. Syystä tai toisesta vakuuttava esitys ei kuitenkaan riittänyt ja viimeiset kaksi viikkoa suomalaishyökkääjä on istunut katsomossa.

Oma vaikutuksensa saattoi olla myös sillä, ettei Pulkkinen ollut tuntenut ottelussa oloaan parhaaksi mahdolliseksi, koska hänen edellisestä pelistään oli kulunut niin pitkä aika.

– Se oli ongelmani parin ensimmäisen päiväni aikana tässä joukkueessa. En tuntenut pelaajia tai valmentajia kovinkaan hyvin, mutta nyt tunnen oloni paljon mukavammaksi, ”Pulu” ilakoi virne korvissa saakka, Coyotesin Twitter-tililtä löytyvässä haastattelussa.

– Olen ollut mukana pari viikkoa, joten tunnen nyt jokaisen, tunnen myös pelisysteemin ja tiedän, miten pelata. Nyt siis pitää mennä vain kaukaloon ja alkaa toteuttaa asioita.

Pulkkinen päästetäänkin irti todellisessa unelmatilanteessa: hän pääsee ensinnäkin pelaamaan ensimmäisen kotiottelunsa Coyotes-paidassa ja toisekseen vastassa on Detroit Red Wings, jossa hän on pelannut valtaosan NHL-urastaan.

– Ensimmäisen kotiottelun pelaaminen tulee olemaan takuuvarmasti todella hauskaa. Kaiken lisäksi se on vanhaa joukkuettani Detroitia vastaan, joten olen todella innoissani siitä.

Koska vastassa on siis hänet varannut Red Wings, jossa hän vietti kuitenkin useamman vuoden, juuri aika siellä nousi niin ikään keskustelunaiheeksi.

– Se oli mukavaa aikaa. Niiden kolmen vuoden aikana, jotka pelasin siellä, kasassa oli loistava joukkue ja se oli täynnä loistavia jätkiä. Kaikki siellä toimi siis hyvin ja oli hieno olla osa sitä organisaatiota.

– Henkilökohtaisella tasolla asiat eivät kuitenkaan menneet hirveän hyvin ja minun oli jatkettava matkaa. On kuitenkin hienoa, että sain uuden mahdollisuuden täällä (Coyotesissa) ja on mahtava pelata niitä jätkiä vastaan.

”Loppujen lopuksi vain yksi jääkiekko-ottelu”

Suomalaishyökkääjältä kyseltiin haastattelijan toimesta myös sitä, että onko hänellä jotain todisteltavaa Red Wingsin suuntaan.

– Eipä oikeastaan. Loppujen lopuksi tämä on vain yksi jääkiekko-ottelu.

– Mutta, kuten sanoin, niin on hieno pelata heitä vastaan ja on ylipäätään mukava olla parin viikon tauon jälkeen takaisin kokoonpanossa. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta voittamaan.

Pulkkinen ei ole tehnyt taukonsa aikana mitään normaalista poikkeavaa, mutta on toki treenannut paljon muita pelaajia enemmän.

– Olen tehnyt niitä samoja juttuja, joita kokoonpanon ulkopuolella olevat kaverit tekevät; treenannut ylimääräistä varsinaisten harjoitusten jälkeen. Olen laukonut, luistellut ja vain treenannut kovaa.

Pulkkiselta udeltiin myös scouttausraporttia Red Wingsistä, mutta hänellä ei ollut antaa sellaista.

– En itse asiassa osaa sanoa juuri mitään. He eivät ole pelanneet tällä kaudella kovinkaan hyvin. Heillä on hieno 25 vuoden putki pudotuspelien osalta, mutta tänä vuonna pudotuspeleihin selviäminen tulee olemaan vaikeaa.

– En kuitenkaan halua keskittyä heihin, vaan meidän joukkueeseen ja siihen, että otamme tänään kaksi pistettä.