Chicago Blackhawksin venäläishyökkääjä Artem Anisimov oli hurjassa lennossa etenkin alkukaudesta.

Vielä kauden kaksi ensimmäistä ottelua hän meni ilman tehopisteitä neljännessä pelissä hän täräytti taululle tehot 2+2. Yhteensä lokakuun aikana hän pelasi Blackhawks-paidassa yhdeksän ottelua ja merkkautti niihin pisteet 6+5.

Vielä kauden puolivälin tuntumassakin hän oli lähes piste per peli -tahdissa. Vuodenvaihteessa 28-vuotiaalle sentterille oli nimittäin kertynyt 35 ottelua ja niihin hän oli nakuttanut tehopisteet 16+13.

Vuodenvaihteen jälkeen tahti kuitenkin hidastui ja tammikuussa pelaamissaan 13 ottelussa hän teki ”vain” tehot 2+3. Helmikuu meni jälleen normaalissa tahdissa ja nyt siis maaliskuu jäi kesken alavartalovamman vuoksi.

Oli matkalla selkeään ennätykseen

Anisimovin nähtiin kävelevän ”kävelysaapas” jalassaan tiistain ja keskiviikon välisen yön Montreal Canadiens -ottelun jälkeen ja nyt siis Blackhawks tiedotti hänen olevan ”alavartalovamman” vuoksi poissa 3-4 viikon ajan.

Kävelysaappaasta päätellen Anisimov kärsii siis jonkinasteisesta nilkkavammasta ja se tarkoittaa suurella todennäköisyydellä sitä, että vajaan kuukauden päästä päättyvä runkosarja on hänen osaltaan ohitse.

Anisimov teki kuluvan kauden 64 runkosarjaottelussa piste-ennätyksensä 22+23. Hän rikkoi kauden 2010-11 ennätyksen pisteellä, ja mikäli hän olisi kyennyt pelata 77 ottelun runkosarjan, johon hän oli ennen tätä ottelua matkalla, olisi hän päätynyt noin 54 tehopisteeseen.

Pääasia Blackhawksin ja Anisimovin itsensä kannalta on kuitenkin se, että hän ehtii toipua juuri kreivin aikaan, toisin sanoen pudotuspeleihin mennessä.

Anisimovin loukkaantumisesta kertoi Chicago Tribune.