Toronto Maple Leafs hävisi viime yönä Florida Panthersille murhaavasti 7-2-lukemin ja ottelun lopputulos on aiheuttanut paljon keskustelua Pohjois-Amerikassa.

Maple Leafs -fanit eivät ole nimittäin sulattaneet kovinkaan hyvin sitä, että joukkueen pelaajista Leo Komarov, Mitch Marner, Josh Leivo, Morgan Rielly ja Tyler Bozak lähtivät Miamissa kalastusreissulle peliin valmistautuessaan.

Monet ovat toki ymmärtäneet sen, että pelaajien täytyy välillä myös rentoutua, mutta sen aika ei ole silloin, kun taistelu pudotuspelipaikoista käy erittäin kiihkeänä.

Sinällään fanien kiihtymys on myös ymmärrettävissä: Ensinnäkin Maple Leafs -fanit eivät ole juurikaan viime vuosina päässeet nauttimaan pudotuspeleistä ja toisekseen edellä mainittu viisikko oli luvattoman heikko Panthers-ottelussa. Heistä Bozakin ja Komarovin tehotilasto oli -4, Riellyn -3 ja Marnerin -2. Leivo ei sen sijaan mahtunut kokoonpanoon.

Oman sanaisen arkkunsa asian suhteen avasi myös Maple Leafsin päävalmentajana toimiva Mike Babcock.

– Me olimme pelissä, jossa luulisi meidän olleen vahvoja, hyvin levänneitä ja liikenteessä todella hyvällä jalalla. Mutta me emme tehneet mitään oikein, Babcock totesi tuohtuneena toimittajille pelin jälkeen.

– Kun et ole valmistautunut hyvin, etkä sitä kautta pysty kamppailemaan riittävän korkealla tasolla, sinut syödään illalliseksi.

Aiemmin Pohjois-Amerikassa nousi kohu, kun osa NFL-seura New York Giantsin pelaajista lähti Miamiin juhlistamaan uudenvuodenaattoa ennen pudotuspelien villi kortti -ottelua, jonka se sitten hävisi murskaavasti 38-13.

Tappionsa myötä Maple Leafs putosi Itäisessä konferenssissa kymmenennelle sijalle ja se jäi nyt pisteen päähän edellä olevista New York Islandersista ja Tampa Bay Lightningista. Toki kanadalaisjoukkue on pelannut ottelun edellä mainittuja seuroja vähemmän, mutta Panthersin kaatamalla se olisi voinut karata molemmilta joukkueilta parhaassa tapauksessa kolmen pisteen päähän.

Tieto Maple Leafsin kalastusreissusta levisi maailmalle Komarovin Instagram-tilin välityksellä.

What a day #🙉

Henkilön Leo Komarov (@komarovleo47) jakama julkaisu