Hieman stereotyyppisesti sanottuna: kun irlantilainen ihmettelee jonkun toisen alkoholinkäyttöä, silloin puhutaan todella kovasta alkoholinkäytöstä.

Vancouver Canucks osallistui ohjelmaan, jossa eri urheilulajien edustajat lähtivät kokeilemaan viikon ajaksi jotain toista lajia. Canucksiin saapui irlantilainen hurling-pelaaja (irlantilainen nurmikkopallo) Lee Chin, kun taas toiseen suuntaan matkasi entinen Canucks-vahti Alex Auld.

Irlantilaisia pidetään yleisesti ottaen kovina alkoholin kuluttajina; siitä on tehty useita tutkimuksia, jotka ovat vahvistaneet tämän stereotypian. Siksi onkin paljon puhuvaa, että kun Chinin visiitti NHL:ään oli ohitse, hän oli shokissa. Hän oli nimittäin järkyttynyt siitä, mitä pelaajat tekivät esimerkiksi otteluita edeltävinä iltoina.

– En voinut uskoa sitä vallitsevaa juomiskulttuuria. He laskivat tuoppeja kurkustaan alas päivää ennen peliä ja se siis tapahtui istuessamme lounaalla, Chin ihmettelee New York Postin mukaan.

– Managerit, valmentaja ja kaikki istuivat samassa pöydässä. Itse ajattelin ”en voisi tehdä tätä managerimme edessä, enkä tekisi sitä edes yksikseni kotona”.

Tapa päästä eroon heikosta vireestä – ”En tiedä oliko taustalla jotain tieteellisiä tutkimuksia”

Chin kertookin, että alkoholinkäyttö ei ollut pelkästään hyväksyttävää, vaan se oli myös tapa päästä eroon heikosta vireestä.

– Kun jollakin pelaajalla ei kulje, he lähettävät pelaajan ulos ja hän juo 20 olutta, saattaa lähteä parin naisen mutkaan ja kaiken kaikkiaan tekee, mitä hän haluaa. Sitten hän palaa mukaan remmiin seuraavana päivänä.

– Sillä tavoin he elävät. Se on kulttuuri, johon he uskovat; he purkavat paineitaan sillä tavoin. En tiedä, että oliko taustalla jotain tieteellisiä tutkimuksia.

Tappeleminen sai myös Chinin alun perin ihmetyksen valtaan, mutta lopulta hän ymmärsi, mistä siinä on kyse.

– Kysyin monilta pelaajilta, että mitä ihmettä tämä tappeleminen oikein on. Kaikki se, että he pudottavat hanskansa ja alkavat tapella. Aluksi ajattelin sen, että tällaista on jossain urheilussa, olevan barbaarista.

– Pelaajat kuitenkin selittävät asian minulle ja olin todella kiinnostunut siitä sekä syistä sen taustalla. Pelaajat päättävät tappeluista, eikä sääntökirjalla ole mitään valtaa niiden suhteen. Tappelut ovat olemassa suojelemista varten. Mikäli pelaaja törttöilee kaukalossa, joutuu hän vastuuseen siitä.