Montreal Canadiensin kausi on ollut varsin värikäs, vaikka joukkue keikkuukin oman divisioonansa kärjessä. Michel Therrien sai lähteä kesken kauden ja tilalle tuli verivihollisen riveistä pois potkittu Claude Julien.

Myös Carey Pricen kausi on ollut vuoristorataa, sillä siinä missä hän oli alkukaudella täysin pitelemätön, oli hänen pelinsä kadoksissa vuoden alussa. Valmentajanvaihdoksen jälkeen Pricella on kuitenkin ollut toinen ääni kellossa.

Pricen tilastot Therrienin potkujen jälkeen ovat liigan parhaat, sillä torjuntaprosentti on 94,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo vain 1,47.

– Hän on iso osa sitä (joukkueen menestystä). Jokainen joukkue luottaa, että parhaat pelaajat ovat parhaita. Hän on meidän paras pelaajamme, Brendan Gallagher totesi perjantaina joukkueen harjoituksien jälkeen.

Suurin parannus löytyy korvien välistä

Canadiensin hyviin otteisiin on monia syitä, joista pelityyliin muutos valmentajasta johtuen on yksi. Silti suurin syy hyvään vireeseen on löytynyt Pricen korvien välistä.

– Se on asenteesta kiinni. Luulen, että se on tärkein osa. Jokainen joukkue, joka käy läpi huonomman jakson voi todeta, että se ei ole hauskaa, Price totesi NHL.comille.

– Siihen kun vielä lisää epävarmuuden pelaajasiirtojen takarajalla, niin nuo asiat vaanivat pukuhuoneessa. Nyt, kun kaikki ovat takanapäin, luulen, että meillä on jonkinlaista uutta nuoruuden energiaa.