Kun seuraat oman joukkueesi edesottamuksia, tuomarit saattavat yleensä olla ”sokeita seeproja”, jotka ilmiselvästi tarvitsevat apua näkemisensä suhteen.

Itsekin on rehellisesti sanottuna tullut ajateltua, että tuomarin kannattaisi vähintään käydä näöntarkastuksessa, saatika sitten hankkia itselleen vahvat lasit.

Ja meitä, jotka ajattelevat näin (tai ovat joskus ajatelleet) on varmasti todella paljon. Toisaalta sitten niitä, jotka ovat oikeasti tehneet jotakin asiaan eteen, ei olekaan sitten enää niin runsaasti.

Onneksi meitä on moneen junaan. Viime öisessä Tampa Bay Lightningin ja Carolina Hurricanesin välisessä väännössä nähtiin nimittäin temppu, jossa eräs avulias kiekkofani tarjosi apua ottelun tuomarille silmälasien muodossa.

Tilannetta edelsi Lightningin ottelun kolmas maali, jonka avulla se siirtyi 3-2-johtoon. Hurricanesin päävalmentajana toimiva Bill Peters päätti kuitenkin haastaa tuomion. Tämä ei kotifaneja miellyttänyt, mutta onneksi yksi heistä oli valmis auttamaan tuomaristoa sen päätöksessä.