Suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen aloitti harjoituskautensa tuttuun tyyliin Detroit Red Wingsin riveissä, mutta hän päätyi lopulta waiver-listan kautta Minnesota Wildin haaviin.

Minnesotassa miehen NHL-uran piti saada uusi alku. Uusi mahdollisuus uudessa joukkueessa. Sen hän myös sai, mutta rooli jäi lopulta todella pieneksi. Näin myös Wild asetti Pulkkisen waiver-listalle, josta häntä ei kuitenkaan kukaan enää poiminut.

Kausi onkin siis sujunut pääasiassa farmisarja AHL:n puolella. Uusi mahdollisuus meni siis käytännössä täysin mönkiin.

Nyt hänet on asetettu waiver-listalle jo kolmannen kerran tällä kaudella. Asiasta kertoi kiekkotoimittaja Renaud Lavoie Twitter-tilillään.

Miksi listalle? Vaihtokaupan vuoksi

Se miksi Pulkkinen on jälleen waiver-listalla, on monelle arvoitus. Minnesotalainen kiekkotoimittaja Michael Russo avasi tilannetta kuitenkin Star Tribuneen kirjoittamassaan kolumnissa.

”Pulkkisen tilanne on todella monimutkainen. Tämä asettaa hänen ”waiver-kellonsa” toki uusiksi, mutta hän ei todellakaan ole tyytyväinen siihen, että hän on AHL:ssä jumissa ja hän haluaakin toisaalle.

Hänen asettamisensa waiver-listalle antaakin Wildille tämän mahdollisuuden. Jos hän läpäisee listan, kertoo se samalla muiden NHL-joukkueiden GM:lle, että hän on kaupan keskiviikon siirtotakarajalla, ilman, että joukkue joutuu lähettämään tästä tiedon jokaiselle joukkueelle erikseen.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että jos hän lapäisee listan, tulee Wild kauppaamaan hänet toisaalle, eikä tästä ole kysymystäkään.”

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.