Winnipeg Jetsin ja Toronto Maple Leafsin välillä nähdään kuluvan kauden osalta toinen kohtaaminen. Samalla myös Patrik Laine ja Auston Matthews nähdään toista kertaa yhtäaikaisesti NHL-kaukalossa.

Kaksikon kohtaaminen on luonnollisesti herättänyt paljon keskustelua aivan viime päivinä. Monet ovat pohtineet sitä, kumpiko tulee lopulta viemään vuoden tulokkaan tittelin ja toiset taas ovat puhuneet ylipäätään kaksikon keskinäisestä paremmuudesta.

Sinällään onkin hauskaa, että kaikki muut, paitsi itse pelaajat, spekuloivat tulevalla.

– Käsittääkseni pelaamme Torontoa, emme Auston Matthewsia vastaan, Laine paalutti Winnipeg Sunin haastattelussa suorin sanoin.

– Media yrittää nähdäkseni paisutella tätä, ja tehdä kohtaamisestamme isomman asian kuin se todellisuudessa on, mutta me olemme keskittyneet pelaamaan Maple Leafsia vastaan. Se on meidän työmme.

Samanhenkiset ovat myös Matthewsin mietteet tulevan ottelun, joka siis käynnistyy muutaman tunnin kuluttua Toronton Air Canada Centressä, alla.

– Tietenkin te (median edustajat) tykkäätte tehdä tästä ison jutun, mutta loppujen lopuksi kyse on vain tärkeistä sarjapisteistä molemmille joukkueille.

– Molemmat joukkueet ovat hyvin samankaltaisessa tilanteessa, nämä ovat arvokkaita pisteitä ja edessä on todella intensiivinen ottelu.

”En tiedä olemmeko koskaan nähneet näin hyviä pelaajia…”

Ehkäpä sitten Mike Babcock, Toronto Maple Leafsin päävalmentaja, lähtee revittelemään kohtaamisella?

– Onhan tämä todella erityislaatuista. He ovat molemmat todella erityislaatuisia pelaajia, mitä tulee sekä kokoon että taitoon ja heistä näyttäisi tulevan todella merkittäviä tämän sukupolven pelaajia, kunhan he vain treenaavat ja tekevät töitä tämän eteen. Minusta näyttäisi, että näin on molempien kohdalla.

Babcock siis lähti avoimesti innostumaan ja niin tekee myös kollega, Jetsin päävalmentajana toimiva Paul Maurice.

– Onhan tätä aivan mahtava seurata. En tiedä olemmeko koskaan aiemmin nähneet näin hyviä pelaajia ja etenkin näin nuoria pelaajia, jotka ovat välittömästi näin hyviä.

Ottelu käynnistyy Suomen aikaa kello 02:30. Edellisen kohtaamisen vei nimiinsä jatkoajalla Jets, lukemin 5-4, Laineen iskiessä NHL-uransa ensimmäisen hattutempun.