Upea tarina sai alkunsa jo vuosien 2015-16 taitteessa, kun Helsingissä miteltiin nuorten MM-kullasta. Suomen riveissä todellisen läpimurtonsa huipulle teki Patrik Laine, kun taas Yhdysvalloilla pelasi jo tähtistatuksen saavuttanut ”tuleva ykkösvaraus”, Auston Matthews.

Matthews lopulta lunasti odotukset, sillä Toronto Maple Leafs todella huusi hänet lavalle koko tilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Laine antoi kuitenkin juuri nuorten kisojen jälkeen Matthewsille loistavan paineen, ja jotkin sivustot pitivät Lainetta lopulta varaustilaisuuden kärkinimenä.

No, Matthews päätyi Maple Leafsiin ja Laine Winnipeg Jetsiin. Kaikki olivat tyytyväisiä. Tyytyväisyys lopulta vain korostui, kun nuorukaiset pääsivät pitkän kesän jälkeen tositoimiin. Meno on ollut hurjaa alusta lähtien, ja kaksikko kamppailee vieläkin tulokaspalkinnon voitosta.

On käytännössä syntynyt uusi rivalry. Uusi Sidney Crosby vs. Alexander Ovechkin. Monipuolinen sentteri vs. yksi lahjakkaimpia maalintekijöitä vuosikausiin. Ainoa ongelma on vain siinä, että Matthews pelaa pelinsä Itäisessä konferenssissa ja Laine Läntisessä. Näin keskinäisiä kamppailuita ei juuri tule.

Ensi yönä pamahtaa!

Toisaalta se tarkoittaa samalla sitä, että kun Matthews ja Laine pääsevät ottamaan toisistaan mittaa, on se NHL-piireissä merkittävä tapahtuma. Tämä nähdään tämän kauden toisen ja viimeisen kerran tulevana yönä, kun Jets vierailee Toronton Air Canada Centerissä.

Ensimmäisen kerran Laine ja Matthews kohtasivat heti kauden alussa, 19. lokakuuta, Winnipegissä. Tuolloin ottelusta muodostui todellinen suomalaisnäytös, sillä Laine vastasi Matthewsin yhteen syöttöpisteeseen hattutempulla.

Vaikka NHL:ssä pelataan tulevana yönä yhdeksän ottelun kierros, tulevat suurimmat katseet kohdistumaan ehdottomasti Torontoon, Maple Leafsin ja Jetsin väliseen kamppailuun.