Florida Panthers teki viime vuonna kovan tempun, kun se onnistui voittamaan koko Atlantin divisioonan mestaruuden. Pudotuspeleissä tie tyssäsi jo ensimmäisellä kierroksella, mutta pohja loistavaan tulevaisuuteen oli luotu.

Sitten tuli kesä ja suuret muutokset. Pelaajia lähti ovista ja ikkunoista, ja etenkin joukkueen alakertaa laitettiin pitkälti uusiksi. Tämän lisäksi Panthers kärsi alkukaudesta pahoista loukkaantumisista, eikä tulokset olleet aluksi haluttuja.

Sitten Panthersin GM:nä toimiva Tom Rowe teki kovan ratkaisun ja erotti päävalmentajana silloin toimineen Gerard Gallantin. Hän otti itse päävalmentajan pestin harteilleen – eivätkä tulokset juuri parantuneet.

Viime aikoina on kuitenkin käynyt selväksi, että Panthersin konttaaminen on pitkälti johtunut Aleksander Barkovin ja Jonathan Huberdeaun loukkaantumisista. Kaksikon paluun jälkeen Panthers on löytänyt jälleen itsensä, ja tällä hetkellä se majailee Atlantin divisoonan kolmantena.

Tavoitteet selvillä

Panthersin jääkiekkotoimien johtaja Dale Tallon avautui julkisesti Panthersin kauden tavoitteista. Tavoite on olla ostajana siirtotakarajalla ja paikata kokoonpanon puutteita.

– Tavoite on olla ostajan roolissa. Pidän siitä, missä olemme juuri nyt, mutta haluaisin lisätä joukkueeseemme hyökkäystä ja saada ylivoimamme toimimaan, Tallon kertoi NHL.com:n Arpon Basulle.

Eikä Tallon puhu puuta heinää; Panthers tarvitsee ylivoimaansa selvän parannuksen, keinolla millä hyvänsä. Seuralla on nimittäin NHL:n kolmanneksi huonoin ylivoimaprosentti, 15,3.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.