NHL:ssä nähdään vuosittain todella merkittäviä pelaajakauppoja, joissa isot nimet vaihtavat keskenään osoitetta.

On myös kuitenkin paljon kauppoja, jotka kariutuvat loppuhetkillä tai toinen joukkue ei ole kiinnostunut tarjotusta paketista.

Lähestyvästä Trade Deadlinesta insipiroituneina päätimme listata NHL-aktiivipelaajien osalta kymmenen kovinta ja hurjinta kauppaa, jotka eivät koskaan toteutuneet.

Tässä ovat jälkimmäiset viisi.

Cory Schneider
–> Columbus Blue Jackets

Kaudella 2006-07 Roberto Luongo oli Vancouver Canucksin ykkösvahti ja hänet myös nähtiin sellaisena vuosiksi eteenpäin. Samaan aikaan takaa hiipi kuitenkin tuolloin nuori Cory Schneider.

Koska Canucks ei nähnyt yhdysvaltalaiselle sillä hetkellä käyttöä, otti kanadalaisseuran tuolloinen GM Dave Nonis puhelun Columbuksen suuntaan. Nonis tarjosi ohiolaisseuran GM:nä vielä siihen aikaan toimineelle Doug MacLeanille Schneideria ja pyysi vaihdossa Gilbert Bruleta.

Blue Jackets oli varannut vuonna 2005 Brulen koko varaustilaisuuden neljäntenä pelaajana, mutta oli joutunut pettyä päätökseensä. MacLean ei kuitenkaan suostunut kauppaan ja homma kariutui siihen.

Seuraavana vuonna Brule vaihdettiinkin sitten Raffi Torresiin – muuta tuskin tarvitsee enää sanoa.

Tyler Seguin
–> Buffalo Sabres

Elettiin kesää 2013. Buffalo Sabresin ja Thomas Vanekin sopimus oli katkolla, eikä Buffalossa uskottu siihen, että he saisivat itävaltalaisen allekirjoituksen jatkosopimuspaperiin.

Samaan aikaan Boston Bruinsin johtoportaassa oltiin todella pettyneitä superlupaukseen nimeltä Tyler Seguin ja mielessä oli vaihtokauppa.

Vanek-Seguin-kauppa oli jo syntymässä, mutta lopulta kuvaan astui Dallas Stars ja sen GM:nä edelleen toimiva Jim Nill, joka teki yhden suurimmista pelaajaryöstöistä miesmuistiin. Vanek puolestaan teki kuin tekikin jatkosopimuksen Sabresin kanssa, mutta heti seuraavalla kaudella hänet kaupattiin muihin maisemiin.

Mikäli Seguin olisi päätynyt Sabresiin, ei seuran alamäki olisi todennäköisesti jatkunut niin pitkään kuin se on jatkunut. Toisaalta sillä ei olisi siinä tapauksessa esimerkiksi Jack Eichelin kaltaista pelaajaa käsissään.

Corey Perry
–> Edmonton Oilers

Anaheim Ducks varasi Corey Perryn vuoden 2003 ykköskierroksella. Saman vuoden joulukuussa Ducks oli valmis treidaamaan Perryn, ja ykköskierroksen varausvuoronsa, Edmonton Oilersille, vastineena Mike Comriesta.

Edmonton Oilersin urheilutoimenjohtana aina vuoteen 2015 saakka toiminut Kevin Lowe, joka toimi tuolloin myös seuran GM:nä, ei kuitenkaan ollut tyytyväinen siihen, mitä Ducks tarjosi.

Niinpä Lowe päättikin pyytää kaupantekijäisiksi vielä pinon dollareita – tuolloin se oli vielä mahdollista. Ducks ei kuitenkaan enää suostunut lähteä tähän mukaan, vaan päätti perääntyä vaihtokaupasta kokonaan.

Comrie jäi NHL-urallaan lopulta kahden kauden ihmeeksi ja Ducksin GM:nä tuolloin toiminut Bryan Murray on varmasti huokaissut jälkikäteen kerran, jos toisenkin helpotuksesta. On nimittäin niin, että tuollaisen kaupan jälkeen työt olisivat saattaneet NHL:ssä olla kiven alla.

Sen sijaan Oilersin suunnalla haikaillaan varmasti vieläkin Perryn perään, etenkin, kun tämä voisi nykyisin pelata Connor McDavidin rinnalla.

Shea Weber
–> Philadelphia Flyers

Philadelphia Flyersin Paul Holmgren teki kesällä 2012 Shea Weberille, jonka sopimus hänen tuolloisen seuransa Nashville Predatorsin kanssa oli katkolla, offersheetin, joka oli arvoltaan 110 miljoonaa dollaria ja pituudeltaan 14 vuotta.

Offersheetin kohdalla entisellä seuralla on seitsemän päivää aikaa vastata tarjoukseen. Holmgren varmasti uskoi, että Predators, joka ei tunnetusti käytä rahaa pelaajien palkkoihin samalla tavalla kuin isoimmat seurat, ei pystyisi vastaamaan tarjoukseen.

Predators kuitenkin halusi pitää Weberin riveissään ja Holmgren jäi nuolemaan näppejään. Jälkikäteen voidaankin todeta, että Flyersilla olisi viime vuosina ollut enemmän kuin käyttöä Weberin tasoiselle puolustajalle, joskin nykyisin joukkueen alakerran tilanne alkaa näyttää jo hyvältä.

P.K. Subban
–> Philadelphia Flyers

Kesän 2014 jatkosopimusneuvottelut Montreal Canadiensin GM:n Marc Bergevinin ja tähtipuolustaja PK Subbanin välillä eivät olleet kovinkaan kaunista katseltavaa.

Lopulta tilanne eskaloitui siihen, että Bergevin lähti hakemaan itselleen vaihtokumppania aikeenaan myydä Subban. Tällainen löytyikin hyvin nopeasti Philadelphia Flyersista, joka metsästi kiivaasti puolustajia.

Neuvottelut etenivät niin pitkälle, että Flyers tarjosi Canadiensille ykköskierroksen varausvuoroa vuoden 2015 varaustilaisuuteen, vuoden 2013 ykkösvaraustaan eli puolustaja Samuel Morinia ja merkittävää rosteripelaajaansa, pois lukien tuolloin Subban-huhuissa liikkunut Claude Giroux.

Se, kuka oli tuo kyseinen rosteripelaaja, jäänee ikuiseksi arvoitukseksi. Joka tapauksessa kyse oli todellisesta laatupelaajasta. Lopulta Subban ja Bergevin pääsivät yhteisymmärrykseen, joskin lopulta kanadalaispuolustaja päätyi Nashville Predatorsiin.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.