San Jose Sharksin ikkuna Stanley Cupin suhteen on ehkä enemmän auki kuin koskaan aiemmin ja siitä huolimatta Joe Thorntonin ja Patrick Marleau’n jatkosopimukset antavat yhä odottaa itseään.

Kokeneesta kanadalaiskaksikosta, joka on pelannut jo vuosikausia yhdessä Sharks-paidassa, on tulossa ensi kesänä vapaita agentteja. Tästä syystä siis puheet jatkosopimuksesta ovat todella ajankohtaisia.

Vaan onko tässä sitten olemassa jokin syy sille, ettei jatkosopimuksista ole kuultu vielä mitään? Jokin sellainen syy, joka tekee Sharksin johtoportaasta yhden tämän hetken fiksuimmista?

Kyllä on, ainakin mikäli San Jose Mercury Newsin teoriaa on uskominen.

Ensi kesänä järjestetään nimittäin NHL:n laajennusdraft, Vegas Golden Knightsin liittyessä mukaan NHL-kartalle. Laajennusdraftissa kukin seura saa suojata vain tietyn määrän pelaajiaan. Sharksilla niitä suojattavia huippunimiä riittää ja päätökset ovat vaikeita.

Vaan San Josessa on mitä ilmeisimmin keksitty nerokas keino, jolla helpottaa tilannetta. On nimittäin niin, että Thorntonin ja Marleau’n jatkosopimukset saavat odottaa itseään yli sen laajennusdraftin, minkä myötä heihin ei tarvitse käyttää yhtäkään suojausta. Vapaiksi agenteiksi kuluvan kauden jälkeen päätyvät pelaajat eivät nimittäin ole poimittavissa laajennusdraftissa.

Laajennusdraft tullaan järjestämään 21. kesäkuuta, minkä jälkeen Sharksin GM:nä toimivalle Doug Wilsonille jää niin sanotusti vielä reipas viikko aikaa sorvata jatkosopimukset, ennen kuin kaksikko päätyy vapaille pelaajamarkkinoille.

Todellisuudessa sopimukset on kuitenkin varmasti jo hyvin pitkälti sorvattu valmiiksi. Tämä on vain puhtaasti keino pitää tiukasti Stanley Cup -raiteilla oleva joukkue kasassa.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.