Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine ylsi ottelussa Dallas Starsia vastaan hattutempun makuun.

Suomalaisnuorukainen takoi kolmella osumallaan viiden ottelun maalittoman putkensa kertaheitolla katki. 18-vuotias hyökkääjä viimeisteli NHL-uransa kolmannen hattutempun Dallas Starsin verkkoon Winnipegin 5-2-voitossa.

Laineen ensimmäinen osuma syntyi avauserässä. Andrew Copp tarjoili unelmasyötön takatolpalle ja suomalainen käytti tilaisuuden armotta hyväkseen. Maali oli joukkueen 1-0-osuma ja se syntyi aikaan 15:04.

Winnipeg Jets

@NHLJets
.@PatrikLaine29 made sure this beauty pass from @Copp94 didn't go to waste.

Laineen toinen maali oli puolestaan elintärkeä 3-2-voittomaali, joka syntyi päätöserän puolivälin tuntumassa, tarkalleen ajassa 54:53. Maali oli tuttua Lainetta, sillä hän vapautti laukauksensa tuttuun tapaan nopeasti ahtaasta tilasta.

Winnipeg Jets

@NHLJets

Winnipeg Jets

@NHLJets
#NHLJets GOAL! @PatrikLaine29 again! Jets lead 3-2 with 5:07 left!
What. A. Shot.

@PatrikLaine29 has 25 on the year, and the #NHLJets have the lead!

Laineen hattutemppu näki päivänvalon, kun hän viimeisteli loppulukemat 5-2 tyhjään maaliin. Sen myötä suomalaistulokas on tehnyt nyt 51 ottelussa 26 maalia ja yhteensä 47 tehopistettä.

Tässä kohtaa voitaneenkin sanoa, että päätös siirtää Laine takaisin tutkaparinsa Mark Scheifelen rinnalle toimi, sillä kanadalaissentteri syötti kaikki suomalaisen osumat. Scheifele rikkoi samalla ottelussa NHL-urallaan 200. tehopisteen rajan.

Laineen edellisestä hattutempusta, jonka hän iski niin ikään Starsia vastaan, oli ehtinyt kulua yli kolme kuukautta. NHL-uran ensimmäisen hattunsa suomalainen iski puolestaan lokakuussa Toronto Maple Leafsia vastaan.

Myös Jetsin toinen suomalainen, Joel Armia, teki ottelussa maalin, kun hän viimeisteli isäntien 2-0-maalin.