Colorado Avalanchen osalta kuluva kausi on ollut jo aikapäiviä paketissa, mitä tulee joukkueen pudotuspelimahdollisuuksiin, minkä myötä huhuja on riittänyt jo pitkän aikaa.

Esimerkiksi Avalanche-kapteeni Gabriel Landeskog ja kokenut sotaratsu Jarome Iginla ovat ”saaneet” kokea kuluvan kauden aikana, mitä huhuissa oleminen on. Sen sijaan Matt Duchenen kohdalla tilanne on ollut tällainen jo vuoden päivät.

Ei siis ole ihme, että ajoittain Duchene ei pysty antaa olla huhujen vaikuttamatta itseensä.

– Kyllähän sitä välillä miettii, että mistä sitä löytää itsensä seuraavana päivänä, seuraavalla viikolla tai puolen vuoden päästä, Duchene avautuu NHL.com:lle.

– Nämä ovat siis asioita, joihin ajatuksesi voivat ajoittain harhautua, mutta kun on pelipäivä, yritän mahdollisimman hyvin saada suljettua ne ajatukset pois mielestäni. Pelaan Colorado Avalanchelle ja aion antaa sille kaikkeni.

Duchene avoin siirrolle

Samaan hengenvetoon voitaneen todeta, että kanadalaishyökkääjän viime aikojen ”myönteinen” suhtautuminen mahdolliseen siirtoon on sekin eittämättä ymmärrettävä.

– Saattaisin olla OK siirron kanssa. Mutta, kun sanon OK, niin puhun muutoksesta. Muutos saattaisi olla helppo tai sitten vaikea, en ole varma. Minua ei ole koskaan aiemmin kaupattu, joten en tiedä yhtään mitä odottaa.

Juuri Duchenea pidetäänkin potentiaalisempana lähtijänä, mitä tulee häneen ja Landeskogiin, sillä jälkimmäisenä mainittu ei ole valmis edes harkitsemaan siirtoa muualle. Ruotsalaiskapteeni hänkin tosin ymmärtää tilanteen raakuuden.

– Ei sitä tietenkään halua nähdä omaa nimeään näissä keskusteluissa, mutta se on pedon luonne. Saatan kuulostaa rikkoutuneelta kasettisoittimelta, mutta voin keskittyä vain ja ainoastaan asioihin, joihin voin itse vaikuttaa.

– Niin se vain on. En voi vaikuttaa huhuihin tai siihen, että minkälaisissa artikkeleissa nimeni nousee esille.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.