Florida Panthers sai kaipaamaansa eloa pelaajistoonsa, kun sekä Aleksander Barkov että Jonathan Huberdeau palasivat yhtäaikaisesti takaisin kaukaloon.

Huberdeau’n piti olla muun joukkueen mukana aloittamassa kausi lokakuussa, mutta matkaan tuli yksi mutka: hänen akillesjänteeseen tuli viilto luistimesta ja homma oli aina helmikuuhun saakka lähes kirjaimellisesti paketissa.

Niinpä onkin käsittämätöntä, että pelaaja, joka on istunut koko kauden ensimmäisen puoliskon katsomossa, ja vieläpä vakavan akillesjännevamman vuoksi, on heti niin valmis kaukaloon kuin Huberdeau on ollut: hän on nimittäin kolmessa tällä kaudella pelaamassaan ottelussa takonut tehot 2+3 ja on siis ollut tehopisteillä jokaisessa ottelussa.

– Emme osanneet edes villeimmissä unelmissakaan kuvitella, että hän hyppäisi takaisin kaukaloon ja olisi heti näin tehokas, mutta hän on yksinkertaisesti ilmiömäisessä kunnossa, Panthersin päävalmentaja ja GM Tom Rowe hehkuttaa SunSentinelin haastattelussa.

– Hän on loistava jääkiekkoilija ja olen tajunnut ollessani hänen kanssaan penkillä joka päivä, miten paljon parempi pelaaja hän on kuin olin kuvitellut.

”En halunnut palata yhtä nopeasti kuin Karlsson”

Vielä käsittämättömämmän Huberdeau’n vireestä tekee Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlssonin, joka kärsi samaisen vamman vuonna 2012, kommentit asiaan liittyen.

– Hänen täytyy tottua ”uuteen normaaliin” ja siihen, ettei hän tule enää koskaan olemaan se entinen itsensä.

No, mikäli tämä on se ”uusi normaali”, niin Huberdeau tuskin on kovinkaan pahoillaan tilanteestaan, sillä hän on tällä hetkellä 1,66 pisteen ottelukohtaisessa vauhdissa. Ja itse asiassa Huberdeau itse ei ole kokenut, että olisi joutunut tekemään muutoksia omaan tekemiseensä.

– Enpä oikeastaan (ole huomannut mitään). Tämä oli myös syy sille, etten halunnut palata takaisin yhtä nopeasti kuin Karlsson. Koenkin, että luistelen hyvin samalla tavalla kuin ennenkin, Huberdeau ynnää.

Oma osansa tässä kaikessa on ollut myös Barkovilla, joka on iskenyt viimeiseen kolmeen otteluun pisteet 2+1, sillä hän oli puolestaan sivussa yli kuukauden päivät selkävamman vuoksi ja palasi takaisin kaukaloon yhtäaikaisesti Huberdeau’n kanssa.

Panthers pääsikin iskemään välittömästi yhteen pelottavan ykkösketjunsa, jossa kaksikon rinnalla pelaa Jaromir Jagr ja signaalit ovat olleet välittömästi positiivisia.