Ottawa Senators sai eilen iltaiseen otteluun kokoonpanoonsa odotetun paluumuuttajan, kun ykkösvahti Craig Anderson palasi sapatiltaan joukkueen maalinsuulle.

Anderson oli sivussa yli kahden kuukauden ajan, mutta kyseessä ei ollut minkäänlainen loukkaantuminen tai muuta vastaavaa. Maalivahti halusi nimittäin olla syöpäsairaan vaimonsa, Nichollen, tukena tämän hoitojen alussa. Hänellä todettiin syöpä lokakuussa.

Anderson palasi kaukaloon vakuuttavalla tavalla, ottaen huomioon sen, että hän oli pelannut edellisen pelinsä joulukuun 5. päivä. 35-vuotias yhdysvaltalaisvahti nappasi nimittäin paluussaan New York Islandersia vastaan 33 koppia, ja siinä sivussa nollapelin. Senators voitti kamppailun lukemin 3-0.

Anderson herkistyi

Sen lisäksi, että Anderson palasi kaukaloihin ryminällä, sai hän siinä samalla myös fanien järkkymättömän tuen. Hän halusikin jakaa kiitosta kaikesta, mitä fanit ja organisaatio ovat hänelle antaneet.

– Yleisö on ollut kertakaikkisen mahtava. Ottawan kaupunki ja koko organisaatio ovat toimineet kuin unelma sen suhteen, miten he ovat tämän tilanteen käsitelleet. He ovat antaneet minun olla aviomies ja lasteni isä, Anderson kertasi tunteikkaana TSN:n mukaan.

– He ymmärtävät, että perhe menee aina etusijalle, ja tätä he ovat myös toitottaneet. En voi kiittää kaupunkia ja organisaatiota tarpeeksi tästä kaikesta.

Myös vaimo Nicholle antoi oman tukensa miehensä paluulle. Anderson valittiin ansaitusti kamppailun ykköstähdeksi, mihin viitaten vaimo twiittasi tunteikkaan viestin: ”Ei ole väliä mikä päivä on, minulle olet aina ykköstähti. Rakastan sinua.”

Nicholle Anderson

@xonichollexo
It doesn't matter what day it is babe, you will always be my first star! I love you! ❤️@CraigAnderson41