Glendale ”ei ole enää vaihtoehto.” Näin on tokaissut aiemmin Arizona Coyotesin omistaja ja presidentti Anthony LeBlanc, joten on käytännössä sataprosenttisen varmaa, että Coyotesin tarina nykyisellä kotiarenaalla, Gila River Arenalla, on tullut tiensä päähän.

Seuralla on vuokrasopimus areenaan vielä ensi kauden ajan, mutta tämän jälkeen Coyotes saa etsiä itselleen uuden kodin. Tällainen piti nousta Arizonan osavaltiossa sijaitsevaan Tempen kaupunkiin, mutta hallin rakentava Arizonan yliopisto on jo ehtinyt ilmoittamaan, että sillä ei ole aikomusta tehdä Coyotesin kanssa sopimusta.

Tämä on ajanut seuran siihen pisteeseen, että sillä ei ole pian kotia sanan varsinaisessa merkityksessä. Muutto Phoenixiin on mahdollinen, kuten myös oma areena Scottsdalen kaupunkiin, mutta molemmat vaihtoehdot ovat epätodennäköisiä.

Siksi ei olla enää kaukana siitä mahdollisuudesta, että Coyotes joutuu todella pakkaamaan laukkunsa, ja muuttamaan pois Arizonan osavaltiosta. Omistaja LeBlancia ei voi syyttää yrittämisestä, mutta rajansa kaikella.

Uusia kaupunkeja jo tutkailtu

Nyt Pohjois-Amerikasta tulleet raportit kertovat, että Coyotesin johtoryhmä on jo käynyt tutustumassa seuran uusiin mahdollisiin kaupunkeihin. Jos organisaatio uudelleensijoitetaan toisaalle, tulee uusi koti löytymään suurella todennäköisyydellä Yhdysvaltojen luoteisrannikolta, jossa Coyotesilla on kaksi vaihtoehtoa.

Raporttien mukaan seura on nimittäin käynyt tutustumassa Oregonin osavaltion Portlandissa Moda Centeriin, joka toimii tällä hetkellä muun muassa NBA-seura Portland Trail Blazersin kotina.

Vaikka Portlandissa pelataan tälläkin hetkellä juniorijääkiekkoa, kiitos WHL-joukkue Portland Winterhawksin, ei kyseessä ole maailman perinteikkäin kiekkoseutu. Siellä on toki pelattu aiemminkin huippukiekkoa, mutta tämä tapahtui vuosina 1914-18.

Tuolloin kaupungissa pelasi Portland Rosebuds niminen joukkue, joka pääsi mittelemään kaudella 1915-16 Stanley Cupista, jonne se eteni Pacific Coast Hockey Associationin jäsenenä. Seura myytiin lopulta Chicagoon, jossa sen nimi muutettiin tunnetumpaan muotoon, Black Hawksiksi (ja myöhemmin yhdistettiin yhdeksi sanaksi, Blackhawks).

Toinen vaihtoehto uudelleensijoittamiseen on hiukan pohjoisemmassa sijaitseva Seattlen kaupunki, joka on pyörinyt huhuissa mukana jo pitkään. Kaupungissa sijaitsee KeyArena, joka tosin vaatii kunnostusta ennen mahdollisen NHL-joukkueen saapumista.

Areenan kunnostusta saattaa tosin nopeuttaa se, että kaupungin tarkoituksena on saada NHL-joukkueen lisäksi itselleen myös NBA-seura, joten dollarien löytäminen kunnostusta varten ei pitäisi olla mahdoton urakka.

Myös Seattlessa on pelattu viime vuosisadan alussa Pacific Coast Hockey Association -jääkiekkoa, kun Seattle Metropolitans oli toiminnassa vuosina 1915-1924. Seura voitti olemassaolonsa aikana jopa yhden Stanley Cupin, vuonna 1917.

Coyotes on jo ehtinyt kiistämään raportit muiden potentiaalisten kaupunkien katsastuksista.