Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laineelle kirjattiin joukkueensa viime ottelussa hänen NHL-uransa alhaisimmat peliminuutit.

Kun summeri soi 60 minuutin jälkeen ja Minnesota Wild oli voittanut ottelun, oli Laineen peliaika pöytäkirjassa 12:58. Hänet pudotettiinkin kesken ottelun nelosketjuun ja vastuu romahti, joskin loppuhetkillä hän sai jälleen enemmän vastuuta Jetsin ajaessa maalin takaa-ajomatkaa kiinni.

Mistään normaalista poikkeavasta ei kuitenkaan päävalmentaja Paul Mauricen mukaan ollut kyse, vaan erittäin tavallisista kasvukivuista nuoren pelaajan kohdalla.

– Hänellä oli hieman vaikeampi ilta ja niitä tulee myös jatkossa. Pidän hänestä kuitenkin edelleen ja tulen myös peluuttamaan häntä jatkossakin, Maurice aloitti jutustelun Laineesta lehdistötilaisuudessa, puhuen suojatistaan yli 15 minuuttia.

Yksi Laineen ei-niin-hyvistä hetkistä nähtiin aivan ensimmäisen erän lopulla. Hän lähti avaamaan kiekko omalta siniviivaltaan poikki kentän, mutta syötti sen suoraan vastustajan lapaan ja lopulta Wildin Jason Pominville pääsi napauttamaan pukukoppimaalilla vieraat 2-0-johtoon.

– En ottanut Patty Lainetta sivuun ja istuttanut häntä katsomassa tilannetta videolta, koska jokaisesta pelaajasta voisi kaivaa samanlaisen videon. Me puhuimme siitä. Me puhuimme hänen syötöstään. Näytämme hänelle toki joskus myös videoita, mutta ennen kaikkea puhumme asiosita.

– En halua hänen kadottavan tuota pelistään. En halua, että hän alkaa vain heittää kiekkoja päätyyn. Itse asiassa en halua hänen tekevän niin ollenkaan, paitsi vain tietyillä yksittäisillä hetkillä.

Pyydän anteeksi Manitobalta

Kaiken kaikkiaan Paul Mauricen ratkaisussa oli siis kyse vain yhdestä ottelusta, joka sujui normaalia heikommin. Ja kuten Jets-valmentaja sanoi – se kuuluu asiaan ja niin tapahtuu kaikille.

Ei siis kannata odottaa, että Laine oltaisiin lähettämässä Jetsin farmiseurana toimivaan Manitoba Mooseen, jonka Maurice toi vitsikkäästi kommenteissaan esille.

– Rakastan tuota kaveria ja tiedän, mitä hän tulee merkitsemään tälle seuralle. Joten mitä sitten, leikkasin kolme minuuttia hänen peliajastaan.

– Pyydän anteeksi Manitobalta ja voin antaa teille sisäpiirin tietoa: hän pelaa Bryan Littlen ja Nikolaj Ehlersin kanssa seuraavassa pelissä.

Laine itse ymmärsikin valmentajansa ratkaisun enemmän kuin hyvin.

– Se oli hankala ottelu, enkä pelannut parhaalla tasollani, joten se oli hyvä ratkaisu häneltä. Olen istunut penkillä ennenkin, joten se ei ole uutta minulle. Näitä asioita vain tapahtuu, Laine paalutti ottelun jälkeen.

– Se ei ehkä ollut pahin virhe maailmassa; vain yksi huono syöttö ja vastustaja teki maalin. Mutta niistä pitää ottaa opiksi ja toivoa, ettei niitä tee uudelleen.